+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница

Антиейдж масаж на лице

Антиейдж масажът на лице и шия е особено полезна и ефективна неинвазивна подмладяваща процедура, тъй като подобрява кръвообращението в областта на главата и лицето, което насища кожата с повече кислород и богата на хранителни вещества кръв.  Антиейдж масажът на лицето е като мини освежаваща тренировка за кожата и мускулите под нея, тъй като той наистина раздвижва кръвта. Засилването на притока на кръв към лицето помага за намаляване на подпухналостта, детоксикация на кожата и изсветляване на тена. Той също така може да стимулира производството на колаген и повишава еластичността на кожата.

Противопоказания

  • Открити рани 

  • Инфекции

  • Тумори

  • Вътрешни кръвоизливи

  • Разширени вени 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

Включените букални (интерорални) техники при антиейдж масажа допълнително насърчават лимфния дренаж. Лимфната система играе важна роля за здравето на имунната система, както и за детоксикацията. Лимфният дренаж на лицето чрез масаж може да помогне за намаляване на подпухналостта и подуването, облекчаване на дразненето на кожата и стимулиране на детоксикацията. Замърсяването, стресът и някои съставки на козметичните продукти могат да доведат до натрупване на токсини, което допринася за появата на петна по кожата, подпухналост и фини линии. Масажът на лицето засилва притока на кръв и стимулира лимфния дренаж, за да помогне за детоксикацията на кожата. В зависимост от използваните продукти той може да осигури и здравословна доза ексфолиация (почистване на кожата от мъртвия епидермис и примеси).

Интероралните масажни похвати (терапевтът поставя ръкавици и работи за отпускане на мускулите в областта на бузите и челюстта през устната кухина) раздвижват допълнително застоялите течности и освобождават напрежението. Въпреки че първоначално може да има лек дискомфорт и болка, тъй като нервите и мускулите в устата са по-чувствителни, тялото много бързо свиква с манипулацията и само след няколко процедури, усещането става приятно и дори релаксиращо.

Антиейдж масажът на лице намалява напрежението в мускулите на лицето, тъй като несъзнателно повечето хора поддържат голямо напрежение именно там. Когато се чувстваме уморени, стресирани или претоварени, сме склонни да напрягаме мускулите на челото, което може да ускори развитието на фини линии и бръчки. Масажът на лицето може да помогне за облекчаване на това напрежение, за да запази кожата с младежки и енергичен вид.

За по-добри резултати и видимо изглаждане фините линии и бръчици, препоръчително е масажът да се направи няколко поредни пъти веднъж седмично, а след това да се правят поддържащи процедури веднъж месечно. Това ще забави процесите на стареене и със сигурност ще отложи необходимостта от по-инвазивни манипулации. Все пак, при наличие на на ботокс или филъри, добре е да се изчакат минимум три седмици от поставянето им, преди да се премине към масажа.

Антиейдж масажът на лицето е мощно допълнение към всеки режим на грижа за кожата, независимо от възрастта и здравословното състояние.

Ползи:

Подобрява кръвообръщението и лимфообръщението
Увеличаване на притока на кислород в обработваната зона
Изглаждане на кожата

Пакети и цени

Специалист

Ива Лазарова

 

 

Ива Лазарова е организационен психолог, нутрициолог и създател на програмата „Здраве чрез танц“. От 2018 година практикува мануална терапия с фокус върху анти-стрес и лечебни процедури на глава и тяло. Енергията й е изключително успокояваща и балансираща, което допълнително помага на тялото и психиката да отпочинат и да се възстановят от натрупаната умора, стрес и дисбаланс в ежедневието.

 

Посетете ни

Използвайте формата за записване или се обадете на някои от нашите телефони, за да си запазите час за съответната услуга. Очаквайте отговор от нас в най-кратки срокове.

Запазете си час

Терапия