+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница

Здраве

чрез танц

Здраве чрез танц

Терапевтична танцувална практика за жени

„Здраве чрез танц“ е терапевтична телесна практика за жени, която използва нежни движения от ориенталските танци за постигането на физически, емоционален и духовен баланс. Практиката е с по-дълбок психoемоционален характер и е базирана на принципите на телесната психотерапия, при която се счита, че тялото и умът са свързани и следователно емоционалните и ментални проблеми се отразяват едновременно както на ума, така и на тялото.

Целта на танцувалната практика е да бъдат освободени различни блокажи в тялото, най-вече в областта на таза, корема, гърба и раменете в резултат на потискане на травматични спомени и преживявания, 95% от които са несъзнавани. Чрез движенията от танца всяка практика се концентрира върху определен психоемоционален проблем, отработва се конкретна тема и се поставя фокус върху менталните нагласи и предубеждения към собственото ни тяло. Целта е да се хармонизира връзката между душата и тялото, а женската природа да се приема по един лек, мек и балансиран начин.

Регулярните практики водят до едно по-дълбоко развиване и приемане на женската енергия и помагат да бъдем по-усмихнати, творчески настроени и вдъхновени за всичко онова, което се случва в живота ни. Практиките развиват чувственост, самоувереност и сила. Премахват страхове, ниско самочувствие и неприемане. Създават вътрешно усещане за лекота и радост, за нежност и любов към тялото и към нас самите в усещането ни за женственост.

Как протича практиката?

Всяка практика е концентрирана върху определен психоемоционален проблем или блокаж, върху определена травматична тема или ментална нагласа, която пречи на проявяването на женските ни качества. Танцувалните движения, упражнения, ритуали и медитации са свързани с темата. Не целим изграждане на конкретни танцувални умения, а възможност за навлизане навътре и работа с вътрешния емоционален свят посредством танца. 

Загрявка: По време на загрявката обсъждаме темата и какво предстои по време на практиката, докато загряваме тялото и зоните, върху които ще наблегнем по време на занятието. 

Танцувална част: Движенията се подбират спрямо темата на всяка практика, като не целим изграждане на професионални танцувални умения, а използваме танца като телесен психотерапевтичен метод за работа с тялото, изчистване на блокажите и преодоляване на границите, които често пъти дори не осъзнаваме. 

Упражнения за различни мускулни групи: В зависимост от предназначението на практиката и темата, върху която работим, отделяме време върху работа с мускули и мускулни групи, които да подпомогнат процеса и поддържат тялото в добра кондиция.

Релаксация: По време на релаксацията отпускаме тялото и ума и се фокусираме върху вътрешния ни свят. Тук е моментът за притихване и навлизане навътре, разпознаване на емоции, освобождаване на страхове, болки и товари, свързани с негативни преживявания. Развиваме любов и приемане.

Защо програмата „Здраве чрез танц“?

Учим се да обичаме своето тяло такова, каквото е.
Изчистваме страхове, обиди и ниско самочувствие.
Позволяваме си да бъдем меки, приемащи, любящи.
Учим се да харесваме себе си по начина, по който сме устроени.

За кого е подходяща

Искаме да имаме повече увереност и самочувствие по отношение на тялото ни?

Практиката „Здраве чрез танц“ ни предизвиква да изследваме нашето тяло и развива уменията му то да се движи красиво и нежно в ритъма на един от най-древните стилове женски танци. Това подпомага усещането за женственост и повишава женската енергия.  

Искаме да се свържем с женската си природа?

Практиката „Здраве чрез танц“ използва характерни танцувални движения от ориенталските танци, които са съобразени с естествените движения на женското тяло. Специфичните изолации в областта на таза, корема, гръдния кош и ръцете помагат за осъзнаване на женската ни природа и красотата на нейното проявяване. 

Искаме да се усмихваме повече?

Практиката „Здраве чрез танц“ помага за преодоляване на блокажи в различни части на тялото и освобождаване от страхове или негативни емоции. Резултатът е трайна усмивка, усещане за лекота, радост и приемане. 

Искаме да открием нови приятели, подкрепа и разбиране?

Практиката „Здраве чрез танц“ осигурява защитено пространство, в което всяка жена се чувства подкрепена от останалите жени в групата. Практиката създава атмосфера на свързване и споделеност, а това води до нови приятелства извън залата.

Пакети и цени

Продължителност на практиката „Здраве чрез танц“ – 90 мин.

Специалист

Ива Лазарова

Ива Лазарова е организационен психолог, нутрициолог и създател на програмата „Здраве чрез танц“. От 2018 година практикува мануална терапия с фокус върху анти-стрес и лечебни процедури на глава и тяло. Енергията й е изключително успокояваща и балансираща, което допълнително помага на тялото и психиката да отпочинат и да се възстановят от натрупаната умора, стрес и дисбаланс в ежедневието.

Посетете ни

Използвайте формата за записване или се обадете на някои от нашите телефони, за да си запазите час за съответната услуга. Очаквайте отговор от нас в най-кратки срокове.

Запазете си час

Терапия