+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Безпокойство, страх и напрежение – имаме решение

Автор

Екип на МЦ Качествен Живот

Екип на МЦ Качествен Живот

Високите нива на негативен стрес в организма оказват значителни последици върху нашето здраве. Често пъти физиологични оплаквания като стомашно-чревни неразположения, главоболие, необичайна умора, сърцебиене, повишено кръвно налягане, болки във врата и гръбнака, чести простудни заболявания, промени в теглото, мускулни спазми, парадонтоза, проблеми със съня, кожни болести, задух, световъртежи, изтръпвания на крайниците са причинени именно от прекомерен стрес.

Налага се да обикаляме лекарските кабинети и да търсим лекарство за симптоматиката, вместо да потърсим причината, която е довела до сегашното ни състояние. Така започваме да се въртим в порочен кръг, от който не намираме изход. Възможностите на всеки човек да се справи със стресови ситуации са строго индивидуални, затова и медицината все повече доказва благотворния ефект на адаптогените като помощно средство при натрупване на стрес. Продуктът Rhodiolin поддържа психиката будна, дава жизненост на организма и оказва благотворно действие за общото укрепване на здравето, което го прави изключително подходящ за хора, изложени на повишен стрес или ежедневно физическо и/или психическо пренапрежение. Rhodiolin съдържа екстракт от Rhodiola rosea и цинк.

Rhodiola rosea е латинското наименование на билката Арктическа ружа. Наричат я още Златен корен. Растението притежава изразени адаптогенни, имунозащитни и кардио-протективни ефекти, което я прави незаменима хранителна добавка за профилактика на редица заболявания. Чрез своите специфични витамини, минерали и биологично-активни природни вещества, Rhodiola rosea спомага за преодоляване на стреса. Най-важните активни съставки, повече от които са специфични само за тази билка са: розин, розарин, родиолин салидрозид и неговия агликон n-тирозил. Rhodiola rosea е адаптоген, потребностите от който все повече нарастват.

Активните съставки в растението спомагат за увеличаване на жизнените сили и повишават възможностите на организма да се противопостави срещу стресови фактори. Освен това, правят възможно ефективното използване на запасите в клетките, възвръщат жизнения тонус и – чрез регенериращите си свойства – значително подобряват общото състояние на организма. Важно е да отбележим, че вредното влияние на стреса повишава нуждите на организма от енергия и витамини, най-вече на витамини от група В, витамин С и магнезий, които не само подпомагат функционирането на нервната система, но също така повлияват положително енергийния метаболизъм и функциите на имунната система. Ако сме подложени на ежедневен стрес поради характера на работата или начина ни на живот, ако извършваме ежедневно интензивни физически натоварвания и имаме нужда да укрепим имунната си система, то Stress Management е отлично допълнение към всякакъв вид лечение на нервни и психични неразположения.

Пакет “Анти-стрес” включва 1 брой Rhodiolin, 1 брой Stress Management и 1 брой Calcium- Magnesium Plus с 25% от редовните цени на продуктите за оптимални резултати при нервно неразположение и психическо натоварване. Без значение дали изпитваме редовно безпокойство, страх, тревожност или напрежение, комплектът от адаптоген и пълен набор от жизнено необходими витамини и минерали ще даде изключителен резултат и облекчение. Не бива да забравяме движението като част задължителните методи за справяне със стреса, рационално хранене, време сред природата, поне едно хоби или любимо занимание, социални контакти и срещи с приятели и повече поводи за усмивки.

Всички продукти на Calivita International могат да се поръчат онлайн на: https://calivita.bg/products

Свързани статии

Защо е важно ексфолирането на кожата през студените зимни месеци

Защо е важно ексфолирането на кожата през студените зимни месеци

АвторЗа повечето от нас ексфолирането през зимата изглежда донякъде нелогично - защо да ексфолираме кожата, която вече е изложена на агресивни външни фактори като влажност и много ниски температури навън, както и на сух, изкуствено затоплен въздух у дома, в колата или...

HerbAid – билков спрей за първа помощ за цялото семейство

HerbAid – билков спрей за първа помощ за цялото семейство

АвторЗанимавате се със зимни спортове или се подготвяте за Коледа? Толкова е лесно да се получат понякога дребни (а понякога и по-големи) наранявания: порязвания, изгаряния, одрасквания или навяхвания. Важно е да имате под ръка нещо, което идва на помощ и предлага...

Gummy Kids – витамини за деца, в които ще се влюбиш и ти

Gummy Kids – витамини за деца, в които ще се влюбиш и ти

АвторЗнаете ли, че развитието на костите при децата е свързано с увеличаването на витамин К в костите? Или че недостигът на йод се смята за най-честата предотвратима причина за умствено изоставане? Всъщност недостигът на йод може да доведе до по-нисък от средния...

Предложения в нашия онлайн магазин