Изберете страница
Безпокойство, страх и напрежение – имаме решение

Автор

Екип на МЦ Качествен Живот

Екип на МЦ Качествен Живот

Високите нива на негативен стрес в организма оказват значителни последици върху нашето здраве. Често пъти физиологични оплаквания като стомашно-чревни неразположения, главоболие, необичайна умора, сърцебиене, повишено кръвно налягане, болки във врата и гръбнака, чести простудни заболявания, промени в теглото, мускулни спазми, парадонтоза, проблеми със съня, кожни болести, задух, световъртежи, изтръпвания на крайниците са причинени именно от прекомерен стрес.

Налага се да обикаляме лекарските кабинети и да търсим лекарство за симптоматиката, вместо да потърсим причината, която е довела до сегашното ни състояние. Така започваме да се въртим в порочен кръг, от който не намираме изход. Възможностите на всеки човек да се справи със стресови ситуации са строго индивидуални, затова и медицината все повече доказва благотворния ефект на адаптогените като помощно средство при натрупване на стрес. Продуктът Rhodiolin поддържа психиката будна, дава жизненост на организма и оказва благотворно действие за общото укрепване на здравето, което го прави изключително подходящ за хора, изложени на повишен стрес или ежедневно физическо и/или психическо пренапрежение. Rhodiolin съдържа екстракт от Rhodiola rosea и цинк.

Rhodiola rosea е латинското наименование на билката Арктическа ружа. Наричат я още Златен корен. Растението притежава изразени адаптогенни, имунозащитни и кардио-протективни ефекти, което я прави незаменима хранителна добавка за профилактика на редица заболявания. Чрез своите специфични витамини, минерали и биологично-активни природни вещества, Rhodiola rosea спомага за преодоляване на стреса. Най-важните активни съставки, повече от които са специфични само за тази билка са: розин, розарин, родиолин салидрозид и неговия агликон n-тирозил. Rhodiola rosea е адаптоген, потребностите от който все повече нарастват.

Активните съставки в растението спомагат за увеличаване на жизнените сили и повишават възможностите на организма да се противопостави срещу стресови фактори. Освен това, правят възможно ефективното използване на запасите в клетките, възвръщат жизнения тонус и – чрез регенериращите си свойства – значително подобряват общото състояние на организма. Важно е да отбележим, че вредното влияние на стреса повишава нуждите на организма от енергия и витамини, най-вече на витамини от група В, витамин С и магнезий, които не само подпомагат функционирането на нервната система, но също така повлияват положително енергийния метаболизъм и функциите на имунната система. Ако сме подложени на ежедневен стрес поради характера на работата или начина ни на живот, ако извършваме ежедневно интензивни физически натоварвания и имаме нужда да укрепим имунната си система, то Stress Management е отлично допълнение към всякакъв вид лечение на нервни и психични неразположения.

Пакет “Анти-стрес” включва 1 брой Rhodiolin, 1 брой Stress Management и 1 брой Calcium- Magnesium Plus с 25% от редовните цени на продуктите за оптимални резултати при нервно неразположение и психическо натоварване. Без значение дали изпитваме редовно безпокойство, страх, тревожност или напрежение, комплектът от адаптоген и пълен набор от жизнено необходими витамини и минерали ще даде изключителен резултат и облекчение. Не бива да забравяме движението като част задължителните методи за справяне със стреса, рационално хранене, време сред природата, поне едно хоби или любимо занимание, социални контакти и срещи с приятели и повече поводи за усмивки.

Всички продукти на Calivita International могат да се поръчат онлайн на: https://calivita.bg/products

Свързани статии

Хипофункция на щитовидната жлеза – какви са симптомите?

Хипофункция на щитовидната жлеза – какви са симптомите?

АвторНарушената функция на щитовидната жлеза е все по-често срещан здравословен проблем дори при хора на сравнително млада възраст, като от хипотиреоидизъм (понижена функция на щитовидната жлеза) са застрашени най-вече жените след 35 години. Първоначално оплакванията...

Да отслабнем лесно и здравословно

Да отслабнем лесно и здравословно

АвторТеглото е важно да бъде в норма не само за да се чувстваме добре, но и заради здравословното ни състояние. Наднорменото тегло и затлъстяването водят до сериозни последствия за организма като сърдечно-съдови заболявания, хормонални смущения, сънна апнея,...

ПРИРОДНИЯТ АСПИРИН  WHITE WILLOW

ПРИРОДНИЯТ АСПИРИН WHITE WILLOW

Автор Позволявам си като лекар, да сподела моето мнение по повод препоръките, които се дават напоследък, за използването на Парацетамол като противовъзпалително и антипиретично средство, особено при инфекцията с Covid-19.Имам горчив спомен от приложението му при...

Предложения в нашия онлайн магазин