+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Подготовката на децата за училище започва с подготовка на тяхното здраве

Автор

Екип на МЦ Качествен Живот

Екип на МЦ Качествен Живот

Първият учебен ден наближава и докато се стараем да осигурим всички необходими училищни принадлежности, не бива да забравяме, че здравето на децата е основен приоритет! Силните и здрави деца се изявяват по-добре в училище, както физически, така и умствено. Затова не трябва да се правят компромиси, когато развитието и здравето на децата са изложени на опасност!

Известно е, че децата се нуждаят от повече витамини в сравнение с възрастните. Правилното хранене, отговарящо на всички изисквания, играе решаваща роля в живота на децата, точно в тези периоди от живота им. За съжаление, храненето на децата в детските градини и училища съвсем не е оптимално. Непълноценното хранене може да доведе до сериозни проблеми за здравето и ежедневните дейности, а също така и за бъдещия живот. Първостепенната задача на храненето не е да „напълни“ стомаха, а да осигури приема на необходимото количество хранителни вещества, витамини и минерални соли, съществени за оптималното функциониране на нашия организъм. Ако децата консумират храна с неадекватен състав, количество и качество, възниква опасност от дефицит на витамините, които са абсолютно необходими за оптималния растеж, развитие и регенерация.

Пакетът витамини и минерали за деца “Здрави на училище срещу 1 лев на ден” включва комплекс от хранителни добавки с доказан напълно естествен произход, които са лесно усвоими от детския организъм и осигуряват необходимите количества микроелементи за силен имунитет и устойчивост на болести. Пакетът включва: 1 опаковка дъвчащи таблетки Lion Kids C, 1 опаковка дъвчащи таблетки Lion Kids D и 1 опаковка билков препарат Samburex на Calivita International с 25% отстъпка на обща стойност: 101,40 лв. и е достатъчен за приблизително тримесечен прием, което е равностойно на 1 лев на ден инвестиция в здравето на нашите деца.

 Lion Kids C е витаминен продукт, съдържащ природен витамин С, тъй като аскорбиновата киселина е във вид на полиаскорбатен комплекс. Неговото действие е по-продължително отколкото на обикновената синтетична аскорбинова киселина. Витамин С укрепва имунната система и увеличава устойчивостта към респираторни заболявания (главно настинки). Витамин С активира голям брой ензими и играе важна роля в клетъчното дишане. Подпомага заздравяването на рани; ускорява растежа на съединителната тъкан; участва в изграждането на костите, колагена и хрущяла, както и при синтеза на хормоните на надбъбречните жлези.

Lion Kids D е мултивитаминен продукт с комплексна формула от естествен произход. Съдържа витамините В и С, витамин А от рибено масло, витамин Е от естествени растителни масла и много минерали в хелатна форма, за правилно и лесно усвояване от детския организъм. Продуктът съдържа и витамин D, който е жизнено необходим за правилното развитие на костите и зъбите при децата. Освен това витамин D регулира нивата на калций и фосфор в кръвта и оптимизира изграждането на костната система. Недостигът на витамин D може да доведе до рахит. Съвременните мултивитамини за деца могат да подобрят качеството на хранене и да засилят имунната система.

Samburex е течен продукт с екстракт от черен бъз и ехинацея, който поддържа адекватното функциониране на имунната система на децата. Формулата съдържа грижливо подбрани съставки, всяка една от които притежава отлични антиоксидантни, имуноукрепващи и витализиращи свойства, благодарение на което продуктът е идеален за превенция на вирусни заболявания и зарази през есенно-зимния период.

Пакетът витамини и минерали за деца “Здрави на училище срещу 1 лев на ден” е подходящ за деца от 3 до 14 години. Ако желаете да направите профилактика на здравето на вашето дете с лекар или имате конкретно запитване към специалист, през целия месец септември Медицински Център Качествен Живот провежда напълно безплатни лекарски консултации с педиатър всеки четвъртък от 15:00 до 17:00 часа. За записване: 0878941010, адрес: София, бул. Витоша 164.

Всички продукти на Calivita International могат да се поръчат онлайн на: https://calivita.bg/products

Свързани статии

Ползи от куркумата при храносмилателни проблеми

Ползи от куркумата при храносмилателни проблеми

АвторКуркумата е растение от семейството на джинджифила и по произход е от Индия и Югоизточна Азия. Традиционно се използва като подправка и оцветяващ пигмент в различни храни и е също толкова чудесно като естествен консервант. Знаеш ли, че куркумата е това, което...

Витамини и растения, които подобряват партньорските отношения

Витамини и растения, които подобряват партньорските отношения

АвторПодобряването на отношенията в една двойка включва сложна формула от фактори, включително комуникация, взаимно разбиране, емоционална подкрепа и уважение. Въпреки това има някои вещества и храни, които се свързват с общи ползи за здравето и могат косвено да...

Решения при синдром на раздразнените черва

Решения при синдром на раздразнените черва

АвторСиндрома на раздразнените черва е все по-често срещано състояние и в тази статия ще откриеш повече за това какво представлява то, какви са причините и рисковите фактори и не на последно място какво можем да направим. Освен това ще се спрем на различните стратегии...

Предложения в нашия онлайн магазин