+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Ролята на витамин D за здравето на децата
Li

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Защо е важно освен пълноценно хранене, целогодишно да осигуряваме на децата прием на витамини и минерали?

Всеизвестно е, че децата се нуждаят от повече витамини в сравнение с възрастните. Правилното хранене, отговарящо на всички изисквания играе решаваща роля точно в тези периоди от живота на децата. Здравето се основава на рационалното хранене. Непълноценното хранене може да доведе до сериозни проблеми за здравето и ежедневните дейности, а също така и за бъдещия живот.

Негативни последствия от дефицита на витамини при децата

Ако децата консумират храна с неадекватен състав, количество и качество, възниква опасност от дефицит на витамините, които са абсолютно необходими за оптималния растеж и развитие. Външните фактори като стрес, дълги престои на затворено място и липса на слънчева светлина, изкуствено осветление, замърсяване на околната среда, радиоактивно излъчване, консерванти и лекарства също значително увеличават нуждата от витамини на развиващия се детски организъм.

Неподходящият начин на хранене на децата с всеки изминат ден все повече намалява шансовете им да имат по-здрави кости и зъби. Увреждането на зъбния емайл и кариесът са все по-често срещани явления. Приемането на непълноценни храни със занижено съдържание на витамини и минерали намалява здравословното развитие на костите и зъбите.

За да могат децата нормално да се развиват психически и физически и да имат здрави кости и зъби, трябва всекидневно да им осигуряваме оптимално количество подходящи, качествени витамини. Консумирането на пресни сурови плодове и зеленчуци, съвсем не е достатъчно за задоволяване нуждите на децата от витамини.

Подходящи мултивитамини за деца

Нашите деца, особено в периода на растеж и бързо физическо и умствено развитие се нуждаят от балансирана и подходяща витаминна добавка. За всеки витамин е характерно, че ако липсва в организма в необходимите количества, неговият недостиг може да доведе до различни нездравословни симптоми, елиминирането на които е от особено важно значение в ранна възраст. При недостиг на някои витамини се появяват характерни симптоми.

Без редовно допълнително приемане на витамини и минерали почти е невъзможно да се компенсира вредното влияние на значително увеличеното през последните десетилетия замърсяване на околната среда, стреса, храненето с полуфабрикати, прекомерната употреба на антибиотици и различни лекарства. За правилното развитие и оптималния растеж на нашите деца е необходимо непрекъснато приемане на хранителни добавки, независимо от сезона.

Lion Kids + D

Lion Kids + D на Calivita Int. е комплексна формула от естествен произход. Съдържа витамините В и С, витамин А от рибено масло, витамин Е от естествени растителни масла и много минерали в хелатна форма, за правилно и лесно усвояване от детския организъм.

Продуктът съдържа и витамин D, който е жизнено необходим за правилното развитие на костите и зъбите при децата. Освен това витамин D регулира нивата на калций и фосфор в кръвта и оптимизира изграждането на костната система. Недостигът на витамин D може да доведе до рахит.

Съвременните мултивитамини за деца могат да подобрят качеството на хранене и да засилят имунната система. Силните и здрави деца се изявяват по-добре в училище, както физически, така и умствено. Затова не трябва да се правят компромиси, когато развитието и здравето на децата са изложени на опасност, особено в условията на пандемична обстановка!

С помощта на дъвчащите таблетки с форма на животни и отличен вкус, които не съдържат захар и изкуствени добавки нашите деца стават „силни като лъвове”. Медицински Център Качествен Живот съветва да даваме целогодишно на нашите деца съвременни мултивитамини с витамин D, за да бъдем сигурни, че сме им осигурили оптимално физическо и психическо развитие!

Открий всички продукти на Calivita в онлайн магазина

Свързани статии

Хидрартроза или вода в коляното

Хидрартроза или вода в коляното

АвторХидрартроза (излив в коляното) е медицински термин, който се отнася до натрупването на течност във вътрешността на дадена става. Произходът на термина е от гръцки: hydor - вода; arthron - става; osis - болест. Тя може да се появи във всяка става, но засяга...

Пренатални медицински тестове и прегледи

Пренатални медицински тестове и прегледи

АвторБременността е едно наистина прекрасно преживяване. Всеки ден усещаш как животът се оформя в теб, а емоциите ти сякаш танцуват в ритъма на сърцето на бъдещото ти дете. Нежното усещане за движението на една малка ръчичка вътре в теб се превръща в сладка тайна, а...

Дефицит на селен – препоръки за консумация и начини на приложение

Дефицит на селен – препоръки за консумация и начини на приложение

АвторНай-често селенът се свързва със състоянието на щитовидната жлеза, но неговите ползи за здравето са много повече. Селенът е най-важният микроелемент за здравето на щитовидната жлеза, синтеза на половите хормони, атеросклерозата, безплодието, сърдечно-съдовата...

Предложения в нашия онлайн магазин