+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Ролята на витамин D за здравето на децата

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Защо е важно освен пълноценно хранене, целогодишно да осигуряваме на децата прием на витамини и минерали?

Всеизвестно е, че децата се нуждаят от повече витамини в сравнение с възрастните. Правилното хранене, отговарящо на всички изисквания играе решаваща роля точно в тези периоди от живота на децата. Здравето се основава на рационалното хранене. Непълноценното хранене може да доведе до сериозни проблеми за здравето и ежедневните дейности, а също така и за бъдещия живот.

Ако децата консумират храна с неадекватен състав, количество и качество, възниква опасност от дефицит на витамините, които са абсолютно необходими за оптималния растеж и развитие. Външните фактори като стрес, дълги престои на затворено място и липса на слънчева светлина, изкуствено осветление, замърсяване на околната среда, радиоактивно излъчване, консерванти и лекарства също значително увеличават нуждата от витамини на развиващия се детски организъм.

Неподходящият начин на хранене на децата с всеки изминат ден все повече намалява шансовете им да имат по-здрави кости и зъби. Увреждането на зъбния емайл и кариесът са все по-често срещани явления. Приемането на непълноценни храни със занижено съдържание на витамини и минерали намалява здравословното развитие на костите и зъбите.

За да могат децата нормално да се развиват психически и физически и да имат здрави кости и зъби, трябва всекидневно да им осигуряваме оптимално количество подходящи, качествени витамини. Консумирането на пресни сурови плодове и зеленчуци, съвсем не е достатъчно за задоволяване нуждите на децата от витамини.

Нашите деца, особено в периода на растеж и бързо физическо и умствено развитие се нуждаят от балансирана и подходяща витаминна добавка. За всеки витамин е характерно, че ако липсва в организма в необходимите количества, неговият недостиг може да доведе до различни нездравословни симптоми, елиминирането на които е от особено важно значение в ранна възраст. При недостиг на някои витамини се появяват характерни симптоми.

Без редовно допълнително приемане на витамини и минерали почти е невъзможно да се компенсира вредното влияние на значително увеличеното през последните десетилетия замърсяване на околната среда, стреса, храненето с полуфабрикати, прекомерната употреба на антибиотици и различни лекарства. За правилното развитие и оптималния растеж на нашите деца е необходимо непрекъснато приемане на хранителни добавки, независимо от сезона.

Lion Kids + D на Calivita Int. е комплексна формула от естествен произход. Съдържа витамините В и С, витамин А от рибено масло, витамин Е от естествени растителни масла и много минерали в хелатна форма, за правилно и лесно усвояване от детския организъм.

Продуктът съдържа и витамин D, който е жизнено необходим за правилното развитие на костите и зъбите при децата. Освен това витамин D регулира нивата на калций и фосфор в кръвта и оптимизира изграждането на костната система. Недостигът на витамин D може да доведе до рахит.

Съвременните мултивитамини за деца могат да подобрят качеството на хранене и да засилят имунната система. Силните и здрави деца се изявяват по-добре в училище, както физически, така и умствено. Затова не трябва да се правят компромиси, когато развитието и здравето на децата са изложени на опасност, особено в условията на пандемична обстановка!

С помощта на дъвчащите таблетки с форма на животни и отличен вкус, които не съдържат захар и изкуствени добавки нашите деца стават „силни като лъвове”. Медицински Център Качествен Живот съветва да даваме целогодишно на нашите деца съвременни мултивитамини с витамин D, за да бъдем сигурни, че сме им осигурили оптимално физическо и психическо развитие!

Всички продукти на Calivita International: https://calivita.bg/products

Свързани статии

#partyUp – За да се чувстваме добре в СЛЕДпразничния ден

#partyUp – За да се чувстваме добре в СЛЕДпразничния ден

АвторВъпреки че предстоящите празници ще бъдат по-скромни от всякога и ще посрещнем новата година в по-тесен кръг от приятели, това не може да ни попречи да се повеселим подобаващо. На следващия ден обаче, обикновено не сме в състояние да вършим каквото и да било. Има...

Естествена защита – мисията на супер плодовете

Естествена защита – мисията на супер плодовете

АвторСупер напитка, съдържаща четири разични вида плод, изцяло органично производство, изключително вкусна и лесно усвоима идва, за да подпомогне естетсвените защити на тялото срещу вируси, бактерии и възпаления! Главните съставки на GraVital сока са Гравиола и Алое...

В помощ на имунната система

В помощ на имунната система

АвторКогато съпротивителните сили на организма отслабнат, той става по-податлив на инфекции, причинени от различни патогени (вируси, бактерии). Най-често микробите попадат в организма чрез храната, дихателната система или при нараняване на кожата. Някои хора...

Предложения в нашия онлайн магазин