+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Кога е задължително да започнем да приемаме антиоксиданти?

Автор

Екип на МЦ Качествен Живот

Екип на МЦ Качествен Живот

Ролята на КОЕНЗИМ Q10 в борбата със свободните радикали

Антиоксидантите са вещества, които оказват благотворно действие, като неутрализират свободните радикали. Свободните радикали от своя страна възникват в организма като странични продукти на клетъчния метаболизъм.

Те увреждат клетъчните мембрани, молекулите на ДНК и са основната причина за физиологичното стареене. Свободните радикали са главните причинители за възникване на рак, белодробни и сърдечно-съдови заболявания. Здравият организъм произвежда завидни количества антиоксиданти, но тази му способност зависи от възрастта, генетичните заложби и храненето.

Организмът на по-възрастните и по-слабите хора и на тези, които се хранят с еднообразна и непълноценна храна, произвежда по-малко антиоксиданти и по този начин дава възможност на свободните радикали да проявят вредните си въздействия.

Антиоксидантите подобряват общото състояние на организма. Вземането им може да бъде от полза за по-възрастните хора, за хората, живеещи в градовете, заради масовото замърсяване на околната среда, както и при спортистите – защото осигуряват защита от вредното действие на свободните радикали.

СоQ10 е познат и под името убихинон (Ubiqinon), субстанция, подобна на витамините, много прилича на витамин Е, но има значително по-силни антиоксидантни свойства. Действа като катализатор, който ускорява и насочва биохимичните и регулира енергетичните процеси на клетките и организма като цяло.

Той задвижва и управлява митохондриите – малките „енергетични станции” на нашите клетки, където горивото на тялото – субстанцията АТФ (аденозин трифосфат) се произвежда от храната. Всички наши клетки съдържат Со Q10. Липсата му води до нарушение на енергетичния баланс и различни функционални отклонения, когато нивата на Q10 се намалят с 25%.

Ако в тялото нямаме достатъчно количество СоQ10, това може да доведе до сърдечно-съдова недостатъчност, хипертония и много други заболявания. До 30–годишна възраст организмът произвежда достатъчни количества СоQ10, които намаляват пропорционално с напредването на възрастта и СоQ10 трябва да бъде допълнително набавян посредством прием на хранителни добавки.

Съществуват 10 вида коензим СоQ, но само СоQ10 се намира в човешкото тяло. Много изследователи от различни страни независимо един от друг са потвърдили ценността и безопасността от приложението на коензим Q10.

Резултатите от тези изследвания недвусмислено показват, че сърдечната недостатъчност, предразположението към инфаркт и други сърдечно-съдови заболявания, може би се дължат не само на хипертонията или исхемичите промени, но и на хроничния недостиг на коензим Q10.

Установени са значителен брой положителни ефекти от прилагането на коензим Q10:

  • За профилактика и като съпътстващ терапията на сърдечни заболявания и хипертония средство. Коензим Q10 защитава лигавицата на стомаха и дванадесетопръстника и може да ускори зарастването на язви.
  • Има положителен ефект при алергии, астма и заболявания на дихателната система.
  • Прилага се при профилактика и терапия на шизофрения и болестта на Алцхаймер.
  • Забавя процесите на стареене.
  • Прилага се при проблеми със затлъстяване, кандидози, множествена склероза, болести на венците (пародонтоза, атрофия) и диабет. 
  • При научен експеримент с животни, заразени с рак и левкемия, коензим Q10 спомогнал за намаляване тяхната смъртност, а клиничните тестове показали снижаване на честотата и тежестта на нежеланите странични ефекти на химиотерапията.
  • Изследванията върху коензим Q10 могат да дадат значителен тласък в лечението на СПИН, тъй като укрепва имунната система. Според канадски учени, процесът на програмираната клетъчна смърт (апоптоза), свързан с дегенеративните заболявания и СПИН, може да се потисне с приемането на коензим Q10.

Super CoQ10 Plus осигурява ежедневните потребности от коензим Q10, допълнен с три добре познати антиоксиданта със синергично действие: бета каротин, витамин Е и селен.  Комбинацията от тези съставки спомага за подобряване на физическото здраве, повишава енергията на тялото, подсилва сърцето и имунната система, като същевременно допринася за младежкия ни вид. Важно е да се отбележи, че една таблетка Super CoQ10 Plus осигурява толкова СоQ10, колкото и 4 кг сьомга или 1.2кг пилешко!

Медицински Център Качествен Живот препоръчва приема на CoQ10 на всички хора на възраст над 30 години, както и при такива с повишено умствено и физическо натоварване, включително на спортисти и хора, живеещи под стрес. Също така на хора, при които е приложено лечение с някои липидопонижаващи, психиатрични, антиаритмични или антидиабетични медикаменти, на активни и пасивни пушачи. Преоръчва се и на всички, които искат да поддържат сърцето и имунната си система в добро здраве.

Всички продукти на Calivita Int. могат да бъдат поръчани онлайн: https://calivita.bg/products

 

Свързани статии

Биорезонанс: Как да си помогнеш в сезона на грипа

Биорезонанс: Как да си помогнеш в сезона на грипа

АвторСезонният грип, острите респираторни заболявания, настинките и простудите са в разгара си. Възпалено гърло, запушен нос, болки в тялото, отпадналост, главоболие и температура са само част от симптомите, които най-често съпътстват зимния период. За да избегнеш...

Противовирусно действие на растителните продукти на Calivita

Противовирусно действие на растителните продукти на Calivita

АвторТялото ни се сблъсква с патогени ежедневно, но болестите в организма не са пряк резултат от действието на патогенните микроорганизми върху нас, а от отслабена имунна система. Когато имунната система е отслабена и защитните механизми не работят, само тогава...

OrganiCare – ефикасността и чистотата на органичните продукти срещат средиземноморския начин на живот

OrganiCare – ефикасността и чистотата на органичните продукти срещат средиземноморския начин на живот

АвторНезависимо дали става въпрос за грижа за тялото или за грижа за лицето, веществата, които влизат в контакт с кожата ви, са от изключително значение. Вероятно знаете, че кремовете с твърде много химикали могат да абсорбират токсини в кожата ви и да отслабят...

Предложения в нашия онлайн магазин