+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Спрете атаката на патогени

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

През 2020 г. неизвестна досега инфекция неочаквано разтърси света, атакувайки няколко точки в тялото ни. Дори все още да не го осъзнаваме, вирусолозите вече прогнозират, че се очаква човечеството да се сблъсква и справя с все повече и повече патогени в бъдеще. Ето защо се гордеем, че пускаме на пазара сложна хранителна добавка, специално разработена в подкрепа на имунната система.

Правилното функциониране на имунната система е от изключителна важност

Имунната система има видна роля в защитата срещу патогени и могат да възникнат проблеми, ако тя се повреди. Една от причините е недостатъчната реакция на тялото, която е особено честа при възрастните хора и тези с по-слаб имунитет. В този случай патогенът попада незабелязано в тялото и след това бързо се размножава там, но имунната система реагира твърде късно.

Друг начин да се разболеете е свръхреакцията на тялото, като в този случай се задейства незабавна имунна паника и самовъзбуждащи прекомерни възпалителни механизми. Тази така наречена цитокинова буря може да представлява заплаха не само за възрастните хора, но и за младите.

Въпреки това, съзнателната диета и адекватният прием на витамини и минерали регулират имунните процеси и подпомагат желаната работа и организация на имунните клетки.

Immunvirex: целенасочена помощ срещу патогени

Immunvirex съдържа уникална комбинация от витамини, минерали и растителни активни съставки, които, когато са комбинирани по подходящ начин, могат да бъдат доказано ефективни в различни аспекти и да помогнат на тялото ни да се бори и лекува срещу патогени.

Благодарение на своите активни съставки, той не само инхибира навлизането, адхезията и размножаването на патогени, но също така има и положителен ефект върху имунните процеси и има естествен противовъзпалителен ефект, като по този начин помага да се предотврати развитието на инфекции и да се намали тяхната тежест по няколко начина.

Витамин D за имунната защита

Ефектът на витамин D върху имунната система вече е добре известен. Той не само поддържа, но и „фино настройва“ функционирането на имунната система, благодарение на което успешно подготвя тялото ни за защита срещу патогени, като същевременно регулира възможната свръх активност. Той е жизненоважен и за вродения ни имунитет, който е на първата линия на защита при среща с патогени.

Адекватните нива на витамин D също могат да помогнат за преодоляване на инфекции: при пациенти с тежък дефицит на витамин D рискът от респираторна инфекция е намален наполовина след добавяне на витамин D. Ниските нива на витамин D също могат да бъдат свързани с по-тежки инфекции.

Органичен цинк срещу инфекции

Ако нивото на цинк в тялото ни е недостатъчно, това скоро ще доведе до отслабване на имунната система и увеличаване на податливостта към инфекции.

Цинкът може да предотврати навлизането, залепването и размножаването на патогени, така че не е изненадващо, че испанските изследователи са открили, че този минерал може да помогне в борбата с тях, освен това техните изследвания показват, че по-ниските нива на цинк могат да бъдат свързани с по-тежко възпаление по време на инфекциите.

Кварцетин за защита срещу патогени

Флавоноидът, намиращ се в кората на плодовете и зеленчуците, кверцетин, помага да се предпазим от инфекции на няколко фронта: той не само поддържа и регулира имунната система, но има широк спектър на патогенност и намалява нивата на противовъзпалителните цитокини. Той повишава функцията на белите кръвни клетки и инхибира образуването на кръвни съсиреци.

Бета-клюкан за воюване на имунната система

Бета-глюканът е въглехидрат, открит в растенията и гъбите. Обикновено стимулира имунната система да бъде „готова да скочи“, когато патогените атакуват. Редовната консумация може да намали честотата и тежестта на инфекциите.

Пробиотик за баланса на имунната система

Чревният тракт съдържа 70 процента от имунните клетки, така че играе ключова роля в регулирането на дейността на имунната система. Пробиотиците не само имат добър ефект върху храносмилането, но помагат за възстановяване и поддържане на баланса на чревната флора, който пряко влияе върху функционирането на имунната система. Изследванията обаче показват, че Lactobacillus (пробиотик) може да намали честотата на респираторни инфекции и да съкрати продължителността на заболяването.

Кудзу, помощта на природата

Ориенталците използват кудзу, който е известен от хиляди години, за предотвратяване на инфекции. Освен, че регулира имунната система, тази билка има и противовъзпалително и антиоксидантно действие.

Уникалната комплексна хранителна добавка вече се предлага в мрежата CaliVita. Въоръжете имунната си система срещу атаката на патогени!

Всички продукти на Calivita Int. могат да бъдат намерени онлайн: https://calivita.bg/products 

Източник: Zinc and respiratory tract infections: Perspectives for COVID-19 (Review)- Anatoly V Skalny et al,, Int J Mol Med. 2020Jul;46(1):17-26.; Integrative considerations during the COVID-19 pandemic – Alschulera et al., Explore (NY). 2020 Mar 26.; Individual risk management strategy and potential therapeutic options for the COVID-19 pandemic Clinical Immunology – AminGasmia et al., Available online 7 April 2020, ; Does vitamin D deficiency increase the severity of COVID-19? – E Kenneth Weir, et al., Clin Med (Lond). 2020 Jul; 20(4): e107–e108; Analysis of vitamin D level among asymptomatic and critically ill COVID-19 patients and its correlation with inflammatory markers – Anshul Jain et al., Nature, Scientific Reports volume 10, Article number: 20191 (2020) A role for quercetin in coronavirus disease 2019 (COVID-19)- Derosa et al., Phytotherapy Research. 2020;1–7 Structural characterization and immunomodulatory activity of a novel polysaccharide from Pueraria lobata (Willd.) Ohwi root – ZhouDong et al., International Journal of Biological Macromolecules Volume 154, 1 July 2020, Pages 1556-1564 How to boost the immune defence prior to respiratory virus infections with the special focus on coronavirus infections – Samir Jawhara et al., Gut Pathog (2020) 12:47; Enhancing immunity in viral infections, with special emphasis on COVID-19: A review – Rani Jayawardena et al.,Diabetes & Metabolic Syndrome: Clinical Research & Reviews Volume 14, Issue 4, July–August 2020, Pages 367-382; ECCVID 2020: Lower plasma zinc levels associated with increased risk of death in COVID-19 patients – Priscilla Lynch Conference Reports 23 Sep 2020; https://www.univadis.co.uk/viewarticle/eccvid-2020-lower-plasma-zinc-levels-associated-with-increased-risk-of-death-in-covid-19-patients-729760

Свързани статии

Естествена защита – мисията на супер плодовете

Естествена защита – мисията на супер плодовете

АвторСупер напитка, съдържаща четири разични вида плод, изцяло органично производство, изключително вкусна и лесно усвоима идва, за да подпомогне естетсвените защити на тялото срещу вируси, бактерии и възпаления! Главните съставки на GraVital сока са Гравиола и Алое...

В помощ на имунната система

В помощ на имунната система

АвторКогато съпротивителните сили на организма отслабнат, той става по-податлив на инфекции, причинени от различни патогени (вируси, бактерии). Най-често микробите попадат в организма чрез храната, дихателната система или при нараняване на кожата. Някои хора...

Предложения в нашия онлайн магазин