+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
#Vein Protex – Да защитим нашите вени
Погрижи се пълноценно за вените на краката с Vein Protex и Vein Care

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

Учени споделят, че вените, като част от кръвоносната система, са едно от най-уязвимите на вредното въздействие на патогенния вирус места в човешкото тяло. Ние можем да минимизираме това вредно въздействие!

Каква е функцията на кръвоносната система в тялото?

Кръвоносната система служи на кръвта да се придвижва в цялото тяло.

Кръвообращението осигурява оцеляването на организма, като захранва всяка негова клетка с нужните вещества за обмяната и поддържа химичните и физиологични свойства на телесните течности. Играе важна роля и при терморегулацията. Чрез контрол над степента на кръвоснабдяване на кожата се регулира отделянето на топлина по повърхността на тялото.

Кръвта изпълнява различни задачи в тялото. Транспортира богата на кислород кръв от белите дробове към тъканите, а богатата на въглероден диоксид кръв – обратно.

Тъканите се снабдяват с хранителни вещества от храносмилателната система, а образуваните метаболити и отпадни продукти се транспортират до отделителните органи (бъбреци и черва).

Кръвта служи и като среда за транспорт на хормони между отделните органни системи и компоненти до мястото в тялото, където са нужни.

Кръвосни съдове в тялото

Кръвоносните съдове в човешкото тяло са три вида: артерии, капиляри и вени.

Като част от кръвоносната система, вените внасят кръв в предсърдията на сърцето. Характерни за вените са джобовидните клапи по вътрешната им страна. Те осигуряват еднопосочно движение на кръвта и я подпомагат в движението й към сърцето.

Всички вени носят венозна (неокислена) кръв, която е богата на въглероден диоксид. Изключение правят четирите белодробни вени, които пренасят артериална кръв от белите дробове до лявото предсърдие на сърцето.

Варикозната болест, позната още като разширени вени на краката, представлява разширение, удължаване и нагъване на повърхностните вени на долните крайници в резултат на нарушената функция на клапния им апарат.

Разширените вени са едно от най-честите заболявания на кръвоносните съдове. През целия ни живот, вените работят срещу земното притегляне, обезпечавайки кръвния поток от кръвоносните съдове към сърцето.

По своята дължина вените имат малки клапи в стените си, които се затварят ритмично, предотвратявайки връщането на кръв и задържането й в крайниците. Това действие до голяма степен се поддържа от изпомпващата функция на сърцето, при която при всеки удар клапите се отварят и затварят.

Ако по някаква причина тази функция се възпрепятства, кръвта може да се натрупа в крайниците, причинявайки подуване на краката, усещане за топлина и неприятни отоци. Това не е само естетически проблем; дългогодишните и нелекувани симптоми могат да доведат до сериозни венозни заболявания.

Симптоми на разширените вени

Симптомите при разширените вени на краката протичат в два статия:

  1. На компенсация, при който дълго време може да няма никакви оплаквания.
  2. На декомпенсация, при която се наблюдават характерните симптоми на разширените вени като лесна уморяемост, тежест и тъпи болки в краката, особено изразени привечер и отоци около глезените, които изчезват след нощния покой.

В още по-напредналите стадии на варикозната болест се появяват трофични промени в долната трета на подбедрицата, в резултат на нарушеното кръвоснабдяване и изхранване на тъканите – най-напред петнисти, а после дифузни кафяви пигментации, изтъняване на кожата и уплътняване на подкожието.

Други симптоми на разширените вени по краката са: появата на сърбеж, застоен дерматит и дори генерализирана екзема. В зоната около глезените (мелеолите) трофичните изменения са най-силно изразени и водят до появата на т. нар. варикозни язви, които много трудно заздравяват.

Как да се грижим за здравето на вените си?

Ние можем да направим много за здравето на нашите вени, ако водим активен начин на живот, носим подходящи ортопедични обувки, редуваме студен-топъл душ и от време на време повдигаме краката на по-високо.

Въпреки това, грижата за „вътрешното хранене“ на нашите вени е изключително важна!

Vein Protex – „храна за вените“

Внимателно подбраните съставки на Vein Protex служат специално за тази цел.

Основният компонент на формулата Oligomeric Proanthocyanidin Complex (OPC), извлечен от гроздови семена, е мощен антиоксидант и има сходно на биофлавоноидите действие.

Витамин С спомага за запазване гъвкавостта на кръвоносните съдове, което е от съществено значение за синтеза на колаген, който стабилизира стените на вените.

Метилсулфонилметанът (MSM) е известен с ползите си върху ставите и благоприятства състоянието на кръвоносните съдове.

Биофлавоноидът Хесперидин е силен антиоксидант, повишаващ активността на витамин С в организма.

Формулата съдържа и екстракти от ценните растения джинджифил и куркума, които допълват здравословните действия на продукта.

Vein Care – крем, предпазващ от разширени вени

В състава на крема против разширени вени Vein Care са включени нови принципи, съчетавайки древната медицина Аюрведа със съвременните медицински технологии. Лосионът Vein Care включва уникалната формула Soothex®, съдържаща смола от индийско тамяново дърво, която може да допринесе за облекчаване на възпалението и болката, и екстракт от червено грозде, който може да укрепи стените на кръвоносните съдове.

Активните съставки на Vein Care подобряват състоянието на вените, правейки ги по-малко видими. Също така, те освежават и успокояват кожата.

И двата продукта ще намерите в онлайн магазина на CaliVita.

Свързани статии

Хидрартроза или вода в коляното

Хидрартроза или вода в коляното

АвторХидрартроза (излив в коляното) е медицински термин, който се отнася до натрупването на течност във вътрешността на дадена става. Произходът на термина е от гръцки: hydor - вода; arthron - става; osis - болест. Тя може да се появи във всяка става, но засяга...

Пренатални медицински тестове и прегледи

Пренатални медицински тестове и прегледи

АвторБременността е едно наистина прекрасно преживяване. Всеки ден усещаш как животът се оформя в теб, а емоциите ти сякаш танцуват в ритъма на сърцето на бъдещото ти дете. Нежното усещане за движението на една малка ръчичка вътре в теб се превръща в сладка тайна, а...

Дефицит на селен – препоръки за консумация и начини на приложение

Дефицит на селен – препоръки за консумация и начини на приложение

АвторНай-често селенът се свързва със състоянието на щитовидната жлеза, но неговите ползи за здравето са много повече. Селенът е най-важният микроелемент за здравето на щитовидната жлеза, синтеза на половите хормони, атеросклерозата, безплодието, сърдечно-съдовата...

Предложения в нашия онлайн магазин