+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Маточината – вълшебният лек за добро настроение

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

Маточината е растение, което се използва от хилядолетия за успокояване и добър сън. Научи повече за неговите вълшебни ползи за подобряване на настроението, намаляване на тревожността и контролиране на стреса.

НАЙ-ДЕПРЕСИВНОТО ВРЕМЕ ОТ ГОДИНАТА 

Първите два-три месеца от годината обикновено са и най-депресиращите, дори и без да отчитаме негативните новини, които ни заливат отвсякъде. Времето е неприятно, празниците са далеч назад, а имаш усещането, че трябва да направиш нещо, но не можеш да се насилиш да сториш каквото и да е, е по-силно от всякога.

В подобни моменти имаме нужда от допълнително подкрепа и продукт като #cheerUp може да се окаже много полезен. Неговите естествени съставки подпомагат излизането от депресивни състояния и не водят до зависимост.

МАТОЧИНАТА – ВЪЛШЕБНО РАСТЕНИЕ ПРИ ДЕПРЕСИЯ

Съставките на #cheerUp включват аминокиселини, цинк, витамин С, витамин В6 и маточина – едно растение, което напълно заслужава своята слава.

Известно е, че маточината се използва още през 80-50 пр.Хр. и е нейното приложение е особено популярно през средните векове. Позната е като средство за тонизиране и успокояване на нервите. Растението хармонизира вегетативната нервна система, успокоява хроничното състояние на стрес и безпокойство,  като така намалява тревожността. Подобрява настроението и умората, качеството на съня и жизнената енергия.

НАУЧНО ДОКАЗАНИ ПОЛЗИ ОТ МАТОЧИНАТА

Редица изследвания доказват споменатите вече ползи. В едно от тях се проследяват участници с лека до умерена тревожност и проблеми със съня в продължение на 15 дни.

95 процента от участниците реагират добре на приема на маточина. 70 процента забелязват намаляване на тревожността, 85 процента – подобрение на съня, а 70 процента и на двете.

В друго изследване 45 пациента са разделени в три групи на случаен принцип, като всяка група получава маточина (2 г), лавандула (2 г) или антидепресант на основата на флуорексин (20 мг). Изследването показва, че при случаите на леки до умерени депресивни състояния маточината и лавандулата са също толкова ефективни, колкото и флуорексина.

ПОГРИЖИ СЕ ЗА СПОКОЙСТВИЕТО СИ

Заключението, което можем да извадим от всичко това, е, че лечебните треви не трябва да се подценяват и че щом човечеството ги е използвало в продължение на хилядолетия, има основателна причина за това. Щастливи сме да ти предоставим част от невероятните ползи на маточината в #cheerUp, комбинирана заедно с други полезни съставки от природата.

Опитай #cheerUp и приемай света по-леко всеки ден!

Можеш да откриеш #cheerUp в онлайн магазина.  

Източници:

A double-blind, randomized pilot study for comparison of Melissa officinalis L. and Lavandula angustifolia Mill. with Fluoxetine for the treatment of depression; Mostafa Araj-Khodaei, Ahmad Ali Noorbala, Reza Yarani, Fatemeh Emadi, Elham Emaratkar, Soghrat Faghihzadeh, Zahra Parsian, Fatemeh Alijaniha, Mohammad Kamalinejad & Mohsen Naseri ; BMC Complementary Medicine and Therapies volume 20, Article number: 207 (2020).

Pilot trial of Melissa officinalis L. leaf extract in the treatment of volunteers suffering from mild-to-moderate anxiety disorders and sleep disturbances; Julien Cases, Alvin Ibarra, Nicolas Feuillère, Marc Roller, Samir G Sukkar; Med J Nutrition Metab; 2011 Dec;4(3):211-218. 

 

Свързани статии

Ползи от куркумата при храносмилателни проблеми

Ползи от куркумата при храносмилателни проблеми

АвторКуркумата е растение от семейството на джинджифила и по произход е от Индия и Югоизточна Азия. Традиционно се използва като подправка и оцветяващ пигмент в различни храни и е също толкова чудесно като естествен консервант. Знаеш ли, че куркумата е това, което...

Витамини и растения, които подобряват партньорските отношения

Витамини и растения, които подобряват партньорските отношения

АвторПодобряването на отношенията в една двойка включва сложна формула от фактори, включително комуникация, взаимно разбиране, емоционална подкрепа и уважение. Въпреки това има някои вещества и храни, които се свързват с общи ползи за здравето и могат косвено да...

Решения при синдром на раздразнените черва

Решения при синдром на раздразнените черва

АвторСиндрома на раздразнените черва е все по-често срещано състояние и в тази статия ще откриеш повече за това какво представлява то, какви са причините и рисковите фактори и не на последно място какво можем да направим. Освен това ще се спрем на различните стратегии...

Предложения в нашия онлайн магазин