+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Липса на енергия – може да страдаш от липса на достатъчно минерали
мъж в лодка

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

В горещите дни на лятото тялото има нужда от по-големи количества минерали, за да функционира нормално. И това никак не е учудващо. По това време от годината ние прекарваме повече време на открито, движим се и се потим повече, а с потта изхвърляме и ценни минерали, които е необходимо да си набавим обратно.

МАГНЕЗИЙ

Това важи особено силно за магнезия – незаменима съставка за правилното функциониране на цялото тяло, в това число и за мускулите.

През лятото сме по-активни и независимо дали прекарваш повече време навън с колелото, плуваш в морето или спортуваш повече, тялото ти неизменно има нужда от повече микроелементи, а ти го усещаш като умора и липса на достатъчно енергия.

Една от причините за това е недостигът на магнезий. Магнезият е микроелемент, който влияе участва във огромен брой процеси в тялото и пряко влияе върху съня, усещането за умора, мускулния тонус и много други.

Лесен начин да поддържаш добро ниво на магнезия особено през лятото е специалната комбинация от магнезий, цинк и витамин В6 на Calivita (MagneZiB6).

Формулата се препоръчва особено за спортисти и хора, намиращи се под тежък физически стрес, както и при голяма загуба на течности (например при изпотяване) или когато се нуждаеш от допълнително енергия в периоди на преумора.

КАЛЦИЙ

Изпотяването влияе по сходен начин и на другите минерали в тялото ти, например калция, който – също както магнезия, е необходим за здравето и функцията на мускулите.

За щастие калцият се набавя много лесно (независимо, че тялото не го произвежда само). Комплексната формула Calivita Calcium Magnesium PLUS съдържа калций и магнезий в съотношение 2 към 1, е специално създадена, за да подкрепи костното здраве, нормалното функциониране на мускулите и нервната система. За още по-добри резултати, формулата е допълнително е обогатена с витамин D3 и К2.

Този продукт се препоръчва особено на хора, които са с високо физическо натоварване и затова имат нужда от повишен прием на калций.

Осигури си достатъчно минерали за весело и активно лято! Присъедини се към Calivita и се възползвай от нашите качествени продукти през цялата година.

Можеш да откриеш всички продукти на Calivita в онлайн магазина.  

Свързани статии

Хидрартроза или вода в коляното

Хидрартроза или вода в коляното

АвторХидрартроза (излив в коляното) е медицински термин, който се отнася до натрупването на течност във вътрешността на дадена става. Произходът на термина е от гръцки: hydor - вода; arthron - става; osis - болест. Тя може да се появи във всяка става, но засяга...

Пренатални медицински тестове и прегледи

Пренатални медицински тестове и прегледи

АвторБременността е едно наистина прекрасно преживяване. Всеки ден усещаш как животът се оформя в теб, а емоциите ти сякаш танцуват в ритъма на сърцето на бъдещото ти дете. Нежното усещане за движението на една малка ръчичка вътре в теб се превръща в сладка тайна, а...

Дефицит на селен – препоръки за консумация и начини на приложение

Дефицит на селен – препоръки за консумация и начини на приложение

АвторНай-често селенът се свързва със състоянието на щитовидната жлеза, но неговите ползи за здравето са много повече. Селенът е най-важният микроелемент за здравето на щитовидната жлеза, синтеза на половите хормони, атеросклерозата, безплодието, сърдечно-съдовата...

Предложения в нашия онлайн магазин