+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Защо се нуждаеш от персонализирана диета?

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

Няма един начин на хранене, подходящ за всички.

Един поглед върху различните видове диети показва, че няма една диета или начин на хранене, който да е оптимален за всички. И това е съвсем естествено. Различните хора имат различен начин на живот и телата им усвояват храната по различен начин.

Открий какви са твоите персонални нужди от витамини и минерали с нашия тест Calivita Unique.

Може би вече знаеш кои храни ти понасят по-добре или от какво витамини и минерали се нуждае най-често. Както и че когато даваш на тялото си точно това, от което то се нуждае, имаш повече сила, енергия и мотивация. Персонализираната диета или начин на хранене може драматично да повиши качеството ти на живот.

Фактори, които определят персоналните нужди

Твоята индивидуална нужда от витамини и минерали зависи от множество фактори във всеки момент от живота ти. Това от колко микронутриенти се нуждае тялото ти, за да функционира оптимално, не зависи само от възрастта, пола, физическата активност и навиците на хранене, но и от цяла гама от други фактори.

Пол

Мъжкото и женското тяло имат потребност от различно количество витамини и минерали, поради своята различна структура и биология. Хормоналният баланс и хормоналните промени у жените и мъжете се различават и това неминуемо налага нужда от различни количества нутриенти в различните периоди от живота.

Месечният менструален цикъл води до изхвърляне на желязо от тялото и затова жените като цяло имат по-голяма склонност към анемия и съответно нужда от по-големи количества от този елемент.

Периодите на бременност и кърмене са периоди на допълнително изтощение за майката. Тогава е важно тя да си доставя по-големи от обичайните количества витамини като желязо, фолиева киселина и други.

По-късно през менопаузата жените губят значителна част от костната си плътност поради хормоналните промени. Добър начин да намалят риска от костни фрактури е чрез допълнителен прием на калций и магнезий.

Макар мъжете да преминават през по-малко хормонални промени в живота си, те също се нуждаят от допълнителна подкрепа. Витамините от В групата спомагат за поддържането на оптимална физическа кондиция. Мъжете не са застраховани и от анемия, особено тези от кръвна група А, която е преобладаващата група в България.

Стрес, цигари, алкохол

Независимо от пола, повишаването на стреса, тютюнопушенето, приемът на алкохол като цяло увеличава нуждите от витамини С и D. През зимата и пролетта, набавянето на тези витамини облекчава и подкрепя работата на имунната система и държи вирусите настрана.  

Възраст и начин на живот

Бебетата, тийнейджърите, жените на средна възраст и по-възрастните хора имат различни потребности, които не могат да бъдат осигурени от един и същ продукт.

Освен това, наличието на заболяване, индивидуалният начин на живот, двигателната активност са все неща, които формулират различните персонални потребности.

Важно е да се помни, че тялото ни не може да произвежда витамини само, а си ги набавя чрез качествената храна и хранителни добавки. Пълноценното хранене е много важно, но често не е достатъчно.

Персонализирано решение за теб

Любопитен ли си да откриеш какви са твоите индивидуални нужди от витамини и минерали? Направи нашия специален тест Calivita Unique и открий от какво се нуждаеш ежедневно и в какви количества. 

След като отговориш на въпросите от теста, дай на тялото си енергия с Calivita Unique, нашата висококачествена, персонализирана и създадена специално за твоите нужди система. Твоите персонализирани продукти ще пристигнат, разпределени в дневни пакети, а за теб остава само да приемаш по един пакет на ден.

Открий повече на Calivita Unique.  

Свързани статии

Решения при синдром на раздразнените черва

Решения при синдром на раздразнените черва

АвторСиндрома на раздразнените черва е все по-често срещано състояние и в тази статия ще откриеш повече за това какво представлява то, какви са причините и рисковите фактори и не на последно място какво можем да направим. Освен това ще се спрем на различните стратегии...

Epsom Detox Caps: Освободи се от запека с английска сол на капсули

Epsom Detox Caps: Освободи се от запека с английска сол на капсули

АвторЛекият запек, който се появява от време на време, може да не изглежда прекалено натоварващ нито за тялото, нито за настроението ти. Но в действителност това състояние не е толкова невинно: то може да се превърне в ежедневна неприятност и да направи живота...

Purest Sea Essence: Мощната алкализираща сила на чистите водорасли

Purest Sea Essence: Мощната алкализираща сила на чистите водорасли

АвторВ много отношения новото време следва естествения си ход. Откритията и подобренията изобилстват и ни помагат да вършим работата си по-бързо, да живеем по-добре и по-лесно. Но това, което би могло да работи добре в някои области, не е задължително да важи за...

Предложения в нашия онлайн магазин