+359878941010 manager@qlife.bg
Select Page
Aquarion 9P – изборът на лекарите
Aquarion 9P

Автор

Екип на МЦ Качествен Живот

Екип на МЦ Качествен Живот

Откакто работата ми премина онлайн по време на пандемията, с радост установих, че хората осъзнават значително по-добре необходимостта от превенция. А именно колко важно е да си правим редовно кръвни изследвания, да посещаваме регулярно личния лекар, да се грижим за психичното си здраве и т.н. Като общопрактикуващ лекар, а и не само, обичам да говоря за храненето и за това как то влияе на здравето и психическото ни състояние. От ежедневната ми практика, но и от социалната среда забелязвам, че все повече хора се увличат от ежедневния стрес и “забравят” да се хранят и хидратират правилно, което не е добре за здравето им.

Мога да кажа, че и аз самата преминах през същото нещо, не го отричам, но за щастие не за дълго. За кратко време се възстанових и благодарение на своята самодисциплина, успях да създам на себе си и на семейството си рутина, която ни допада. 

И ще кажете: да, разбира се, здравословна храна, органична, веган, дори консултация с диетолог – всичко това е така, но съвсем не е достатъчно. А водата, която пием? Как съхраняваме водата си? Кога изпиваме първата си чаша вода за деня? И каква вода пием?

Какво ме подтикна да направя промяна? 

Пиенето на качествена вода не може да бъде заменено с нищо друго и е основно условие за човешкия живот. Всички знаем, че водата спомага за детоксикацията на организма, за поддържане на киселинно-алкалния баланс, за контролиране на кръвното налягане и много други. Но не само това, пиенето на алкална вода значително подобрява здравето.

Лично аз, откакто имах заболяване на щитовидната жлеза, започнах да проучвам все повече и повече каква вода да пия, дали е в пластмасова бутилка, в стъклена бутилка, купена вода, вода от чешмата, филтрирана вода и т.н. Така със съпруга ми решихме да си купим машина за филтриране. Имах в полезрението си много варианти, но нито един от тях не беше достатъчно убедителен, докато не започнах да научавам все повече за предимствата на Aquarion9 на Calivita.

Какво прави Aquarion 9Р толкова специален?

Това устройство не само насища водата с кислород, но я пречиства от микроорганизми и йонизира. Какво означава това? При йонизирането водата се излага на електрически ток чрез два електрода. По този начин положително заредените частици се отделят от отрицателно заредените. Йоните (като положителните йони: калций, магнезий, натрий, калий) се привличат към всеки електрод и повишават рН на водата, в резултат на което се получава алкална йонизирана вода със силен отрицателен окислително-редукционен потенциал, който поддържа живота.

Алкалната йонизирана вода помага за поддържане на киселинно-алкалния баланс и има способността да свързва свободните радикали, което е отличен антиоксидант в борбата с болестите и стареенето. Тя е най-добрата вода за пиене и готвене, като хидратира организма три пъти по-добре от обикновената вода.

Киселата йонизирана вода се използва само за външна употреба. Тя почиства кожата, лекува акне, пърхот, екзема и се използва в устната хигиена, тъй като успешно премахва зъбния камък от зъбите. Но тя може да се използва и в домакинството, при миене на зеленчуци и плодове, повърхности, дори при поливане и грижа за цветята.

Пречистената вода е микробиологично чиста вода с неутрално рН (7). Тя е особено препоръчителна за деца/бебета, за лична консумация, но и за прилагане на лекарства и хранителни добавки.

Какво ме накара да реша да се сдобия с тази машина?

Най-важният аспект за мен е нейният силен отрицателен окислително-редукционен потенциал. За хората, страдащи от определени заболявания, особено от рак, е полезно да пият вода, която е възможно най-чиста и йонизирана. Според клинични проучвания на медицинския института Water&Kyowa в Япония е доказано, че алкалната вода има многобройни ползи, включително:

Подобряване на състоянието на черния дроб при чернодробни заболявания и злокачествени тумори на черния дроб;

Подобряване на нивата на кръвната захар, особено при пациенти с диабет;

Подобряване на състоянието при астма и пептични язви;

Укрепване на имунната система;

Насищане на организма с кислород – тъй като ракът и повечето болести не оцеляват в алкализирана и добре наситена с кислород среда. 

Втората причина е модерният, интелигентен и интуитивен дизайн. С помощта на сензорен екран и потвърждение с гласова команда изборът на вида вода (филтрирана, киселинна, алкална) е много лесен. Самият уред е тънък, побира се на всеки кухненски плот и се инсталира лесно, като се свързва към домашното водоснабдяване. Харесва ми, че процесът на ултрафилтрация или йонизация е много бърз. Не ми се налага да чакам дълго време, докато се напълни чаша с избраната от мен вода (алкална, киселинна или пречистена). Това, което правя, е да използвам стъклен съд (не пластмасов), например карафа, в който съхранявам водата за деня.

Друг аспект, който ми хареса, е филтърът (0,01 микрона биостон със сребърен бактериостатичен активен въглен), който освен ултрафилтрацията, която извършва (отървава се от патогенните микроорганизми и предотвратява растежа им по повърхността на филтъра), запазва във водата всички минерали, необходими на човешкия организъм. Този аспект го отличава от много други филтриращи устройства на пазара. Този филтър се сменя веднъж годишно и може да бъде закупен от същия уебсайт, на който се намира устройството.

Как интегрирах водата от Aquarion 9P в ежедневието си? 

Съвсем просто. Сутрин започвам деня с чаша алкална вода от машината Aquarion 9Р, която консумирам, докато приготвям закуската. Тази филтрирана и йонизирана вода дава тласък на енергията и помага за хидратирането на тялото след нощта. Докато приготвям здравословна храна за предстоящия ден, знам, че водата от тази машина ми дава допълнителен заряд от хранителни вещества и антиоксиданти.

Тя не само събужда сетивата, но и зарежда тялото с енергия.

Също така рутинната грижа за кожата с алкална и киселинна вода сама по себе си е разкрасителна процедура. Усещането за чистота и освежаване допълва рутинната грижа за кожата, като ѝ придава естествения блясък, който заслужава.

За обяд обичам да приготвям вкусни ястия. Тайната стъпка? Старателно измиване на зеленчуците с йонизираната киселинна вода на Aquarion 9Р. Това не само почиства зеленчуците от замърсявания, но и им придава допълнителна доза полезност. Варенето на паста или готвенето на ориз с  филтрираната и йонизирана вода Aquarion 9Р подобрява не само вкуса, но и хранителната стойност на всяко ястие.

През целия ден бутилката ми с тази вода е винаги под ръка. Това не е просто вода, а еликсир, който поддържа оптимални нива на хидратация и ми помага да поддържам енергията си и ума си бистър. 

Преди лягане подготвям ритуала си за релаксация с йонизирана вода Aquarion 9Р. Киселинна вода, отново за рутинната ми грижа за кожата, и алкална или филтрирана вода, за да ми осигури необходимата хидратация преди лягане. 

Купих това устройство през август 2023 г. и мога да кажа, че след 3 месеца употреба забелязах следните подобрения: 

Вкусът на водата е добър, чист, без мирис

Вече не изпитвам нужда да пия газирана минерална вода (преди пиех обикновена вода и изпитвах нужда да компенсирам с минерална вода). Пиенето на газирана минерална вода дълго време не е полезно, защото повишеното ниво на фосфор може да доведе до образуване на камъни в бъбреците.

Вече не изпитвам нужда от сладкиши, което ме изненада по много приятен начин.

Умората ми намаля, вече не се събуждам толкова уморена.

– Вече не ми се налага да купувам бутилирана вода, което спестява пари. Ако направите изчисленията, ще осъзнаете колко пари отиват за купуване на бутилирана вода всеки месец.

– Приготвената храна е много по-вкусна.

Кафето има по-наситен вкус за мен, въпреки че използвам една и съща марка вече почти две години.

 В заключение, след много месеци на проучване и документиране, мога да кажа, че направих най-добрия избор по отношение на филтърния модул Aquarion 9Р.

Подкрепям здравето и здравословния начин на живот и се радвам, че тази машина отговаря на всички ключови изисквания, които имам и не бих могла да бъда по-щастлива.

 Д-р Беатрис Янку, Румъния

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА AQUARIION 9

Всички продукти на Calivita International могат да се поръчат в ОНЛАЙН МАГАЗИНА

Свързани статии

Ползи от добавките на Calivita

Ползи от добавките на Calivita

Автор  През годините разбрахме, че здравето и доброто настроение изискват цялостен подход отвътре-навън. Продуктите на Calivita поддържат и защитават естествения баланс на тялото. Десетилетия опит стоят зад създаването на портфолио от над 100 продукта с...

Хранително отравяне. Превенция, разпознаване и третиране

Хранително отравяне. Превенция, разпознаване и третиране

АвторХранителното отравяне е състояние, причинено от консумация на храна, заразена с бактерии, вируси, паразити или токсични химикали. Замърсените храни могат да варират от недостатъчно добре сготвено месо до недостатъчно добре сготвени зеленчуци или непастьоризирано...

Хидрартроза или вода в коляното

Хидрартроза или вода в коляното

АвторХидрартроза (излив в коляното) е медицински термин, който се отнася до натрупването на течност във вътрешността на дадена става. Произходът на термина е от гръцки: hydor - вода; arthron - става; osis - болест. Тя може да се появи във всяка става, но засяга...

Предложения в нашия онлайн магазин