+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Purest Sea Essence: Мощната алкализираща сила на чистите водорасли
Gummy Kids мултивитамини за деца

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

В много отношения новото време следва естествения си ход. Откритията и подобренията изобилстват и ни помагат да вършим работата си по-бързо, да живеем по-добре и по-лесно. Но това, което би могло да работи добре в някои области, не е задължително да важи за всички останали. Вземи за пример храненето: най-доброто за теб невинаги е най-бързо приготвеното! 

Преработените храни: Малка хранителна стойност, ненужни съставки

Веригите за бързо хранене все още са много популярни. Преди време проучване в САЩ установи, че 36,6% от американците са консумирали някаква бърза храна в рамките на 24 часа преди да бъдат интервюирани.

Много от тези ястия са пълни с така наречените „празни калории“. Те са особено богати на мазнини, захар и нездравословни добавки, като същевременно имат ниска хранителна стойност. Прекомерната консумация на бърза храна има основен принос за затлъстяването, сърдечните проблеми и други хронични здравословни състояния, които непрекъснато се увеличават.

Когато говорим за подкиселяваща диета, в голяма степен имаме предвид прекомерната консумация на (свръх)преработени храни, големи количества захар и много животински протеини, които в крайна сметка могат да нарушат pH баланса на тялото ти.

Полученият киселинен дисбаланс може с времето да се превърне в благоприятна почва за възпаления и храносмилателни проблеми и отслабване на имунната функция. Съвсем не е случайно, че броят на хората, страдащи от различни видове непоносимост и симптоми на широк спектър от алергии, се е увеличил толкова видимо в последно време.

Миналото и бъдещето на водораслите

Водораслите Спирулина не са поредната нова и скъпа мода за детоксикация. Напротив: те са природно и просто средство, което съществува от дълго време, познато и използвано от много хора и което лесно можете да включиш в ежедневната си диета.

Много назад във времето, водораслите за първи път са използвани и култивирани от ацтеките; дума за тях е „текуитлатл“. Известно е, че ацтеките са събирали водораслите от голяма лагуна, те са правили концентрат от тях и след това са използвали концентрата за приготвяне на сладкиши или бисквити с вкус на сирене.

Интересно е, че има планове и предложения за потенциалното използване на водораслите Спирулина за целите на бъдещи пилотирани мисии до Марс. И това е така, защото водораслите са изключително богат източник на храна, който е и лесен за отглеждане. Това ги прави много удобен вариант за използване при мисии в космоса, където устойчивостта на храната е наистина жизненоважна.

Като цяло водораслите Спирулина са били използвани в миналото, а в бъдеще също ще играят важна роля. Въпросът е можем ли да се възползваме от ползите им в настоящето?

Ползите от водораслите Спирулина

Както вече посочихме, водораслите Спирулина са отличен източник на хранителни вещества. Богати сa на протеини, витамини от група В, минерали и каротеноиди, като съдържат и всички незаменими аминокиселини.

Притежават фантастична алкализираща сила, чрез която може да помогнем за възстановяване на pH баланса на подкиселения организъм.

По този начин могат да бъдат изключително полезни за хора, които консумират прекомерно количество подкиселяващи храни или които страдат от проблеми със стомашните киселини.

Освен това водораслите помагат и за освобождаване на организма от токсини и тежки метали!

Водораслите Спирулина ни помагат в борбата с непоносимостта и алергиите, намаляват възпаленията в организма и имат положителен ефект върху нивата на антиоксидантите в организма.

Чисти водорасли в таблетки

Вероятно вече разбираш защо водораслите са толкова ценни и защо се смятат за незаменимо хранително вещество. Ако икаш да ги включиш в диетата си, запознай се с най-новото решение, което разработихме за теб: Purest Sea Essence на Calivita съдържа чисти водорасли Спирулина и никакви добавки.

Този съвсем нов продукт естествено не съдържа никакви алергени (т.е. глутен, мляко и млечни продукти, както и яйца, соя, ядки, риба, серен диоксид и сулфати). Освен това той е веган и не съдържа ГМО (генетично модифицирани организми).

С водораслите Спирулина, вече си готов да продължиш с програмата си за детоксикация!

Източник: Ефективност на екстракта от спирулина плюс цинк при пациенти с хронично отравяне с арсен: рандомизирано плацебо-контролирано проучване – Misbahuddin M, Islam AZ, Khandker S, Ifthaker-Al-Mahmud, Islam N, Anjumanara Clin Toxicol (Phila).(2006) ; Effects of spirulina consumption on body weight, blood pressure, and endothelial function in overweight hypertensive Caucasians: a double-blind, placebo-controlled, randomized trial – A Miczke et al, Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2016;20(1):150-6.; The effects of spirulina on allergic rhinitis – Cemal Cingi et al., Eur Arch Otorhinolaryngol. 2008 Oct;265(10):1219-23.; https://www.cdc.gov/nchs/products/databriefs/db322.htm

 

Свързани статии

Решения при синдром на раздразнените черва

Решения при синдром на раздразнените черва

АвторСиндрома на раздразнените черва е все по-често срещано състояние и в тази статия ще откриеш повече за това какво представлява то, какви са причините и рисковите фактори и не на последно място какво можем да направим. Освен това ще се спрем на различните стратегии...

Epsom Detox Caps: Освободи се от запека с английска сол на капсули

Epsom Detox Caps: Освободи се от запека с английска сол на капсули

АвторЛекият запек, който се появява от време на време, може да не изглежда прекалено натоварващ нито за тялото, нито за настроението ти. Но в действителност това състояние не е толкова невинно: то може да се превърне в ежедневна неприятност и да направи живота...

Вирус Херпес Симплекс: всичко, което трябва да знаеш

Вирус Херпес Симплекс: всичко, което трябва да знаеш

АвторВ изпълнения с мистерии свят на медицината вирусът на Херпес Симплекс продължава да провокира интерес. Той представлява упорита инфекция, която остава спяща в организма на заразения човек за цял живот и периодично се активира отново, съпътстван от специфични и...

Предложения в нашия онлайн магазин