+359878941010 manager@qlife.bg
Select Page
Epsom Detox Caps: Освободи се от запека с английска сол на капсули
Gummy Kids мултивитамини за деца

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

Лекият запек, който се появява от време на време, може да не изглежда прекалено натоварващ нито за тялото, нито за настроението ти. Но в действителност това състояние не е толкова невинно: то може да се превърне в ежедневна неприятност и да направи живота по-труден за милиони хора по света.

Последствията могат да надхвърлят обикновения физически дискомфорт, познат на повечето от нас – проблемът е в състояние да подкопае общото благосъстояние и качеството на живот на страдащите! И така, възниква въпросът: Ако забележиш, че запекът е започна да подкопава твоя живот, какво можеш да направиш по въпроса?

Броят на засегнатите от запек се увеличава

Над 60-годишна възраст ежедневието на всеки трети човек е засегнато от запек. Противно на общоприетото схващане обаче, това неприятно състояние далеч не се отнася само за тази група хора. Всъщност повече от 15% от пълнолетното население също страда от него всеки ден.*

Вероятно ще попиташ защо това е така. Причините могат да бъдат различни:

  • Стресиращ и забързан начин на живот;
  • Променени хранителни навици;
  • Прием на твърде малко течности;
  • Липса на физически упражнения;
  • Прием на различни медикаменти.

В сянката на запека

Като цяло, това на пръв поглед невинно състояние в действителност не е толкова безобидно, колкото си мислиш. Знаеш ли например, че запекът може да доведе до главоболие, умора и дори по-ниска продуктивност при хора, които често го изпитват?

Възможно е. Токсичните вещества, натрупани в тялото ни, са способни да отслабят защитните сили на организма и да те изложат на по-голям риск от инфекции. А в допълнение към физическия дискомфорт, може да изпиташ и разочарование, тревожност и дори срам, което от своя страна да помрачи самочувствието ти и в крайна сметка да доведе до по-лошо качество на живот!

Четирите стълба на здравословния живот

И така, какво можеш да направиш, за да избегнеш неприятния запек?

Може да звучи като клише, но наистина трябва да обърнеш повече внимание на четирите стълба на здравословния начин на живот.

  1. Яж на малки порции пет пъти дневно. Старай се да избягваш преработени и ултрапреработени (с други думи, готови за консумация) продукти! Увери се, че диетата ти е богата на фибри и включва много плодове и зеленчуци, защото всички те са от съществено значение за редовното изхождане.
  2. Пий много течности всеки ден, но избягвай сладките и газираните напитки, а предпочитайте вода и (билков) чай. Имай предвид, че добрата хидратация помага за омекотяване на изпражненията и улеснява изхождането им.
  3. Изгради си навик за ежедневни физически упражнения малко по малко и постепенно. Вярваш или не, разходката само за 30 минути на ден е от голямо значение! Не забравяй, че редовните физически упражнения също имат отношение към редовното изхождане.
  4. Усвои няколко техники за релаксация, като например йога или медитация. Те ще ти помогнат да се справиш с натрупания стрес и да нормализираш функцията на червата си.

Ако вече правиш всичко това и имаш нужда от още няколко практични съвета, позволи ни да ти представим нашите капсули за детоксикация с английска сол Epsom Detox Caps!

Ползите от английската сол

Epsom Detox Caps на Calivita съдържа магнезиево-сулфатна сол, внимателно затворена в капсули. Тя действа по прост и естествен начин: солта абсорбира течност, която увеличава обема на изпражненията, което от своя страна стимулира движението на червата за нежен начин на стимулиране.

В допълнение към това препоръчваме използването на този продукт и на всички онези, на които им предстои да започнат някаква детокс диета или програма за пречистване. Магнезиево-сулфатната сол спомага за прочистването на чревния тракт и освобождаването на организма от токсините. По този начин тя спомага за усвояването на ценните хранителни вещества.

Чиста магнезиева сол в капсули

Сама по себе си английската сол не е нещо ново, тя е широко известна от дълго време. Неприятният й вкус, обаче, пречи на много хора да се възползват от нейните ценни свойства. Затова ние грижливо я запечатахме в капсули.

Самата капсула е на растителна основа и може да се консумира от вегетарианци, както и от вегани. Продуктът не съдържа ГМО и изкуствени добавки – като консерванти, оцветители или ароматизатори. Той разчита единствено на силата на чистата магнезиево-сулфатна сол!

Epsom Detox Caps е надежден продукт: не се колебай да приемеш капсула, когато почувстваш нужда от това!

 

Източник

*Американска гастроентерологична асоциация, Bharucha AE, Dorn SD, Lembo A, Pressman A. American Gastroenterological Association medical position statement on constipation. Gastroenterology.2013;144(1):211–217.

Свързани статии

Ползи от добавките на Calivita

Ползи от добавките на Calivita

Автор  През годините разбрахме, че здравето и доброто настроение изискват цялостен подход отвътре-навън. Продуктите на Calivita поддържат и защитават естествения баланс на тялото. Десетилетия опит стоят зад създаването на портфолио от над 100 продукта с...

Хранително отравяне. Превенция, разпознаване и третиране

Хранително отравяне. Превенция, разпознаване и третиране

АвторХранителното отравяне е състояние, причинено от консумация на храна, заразена с бактерии, вируси, паразити или токсични химикали. Замърсените храни могат да варират от недостатъчно добре сготвено месо до недостатъчно добре сготвени зеленчуци или непастьоризирано...

Хидрартроза или вода в коляното

Хидрартроза или вода в коляното

АвторХидрартроза (излив в коляното) е медицински термин, който се отнася до натрупването на течност във вътрешността на дадена става. Произходът на термина е от гръцки: hydor - вода; arthron - става; osis - болест. Тя може да се появи във всяка става, но засяга...

Предложения в нашия онлайн магазин