+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Витамини и растения, които подобряват партньорските отношения
Gummy Kids мултивитамини за деца

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

Подобряването на отношенията в една двойка включва сложна формула от фактори, включително комуникация, взаимно разбиране, емоционална подкрепа и уважение. Въпреки това има някои вещества и храни, които се свързват с общи ползи за здравето и могат косвено да допринесат за подобряване на връзката на двойката. Ето как витамин Е, Омега-3, женшен и мака (която често препоръчваме за повишаване на либидото както при жените, така и при мъжете) могат да повлияят на връзката на двойката.

Витамин Е 

Витамин Е е мастноразтворим антиоксидант, който играе важна роля в поддържането на здравето на клетките и тъканите в организма. По отношение на сексуалната функция витамин Е може да има някои косвени ползи, тъй като допринася за поддържането на здрави кръвоносни съдове, нервна система и други тъкани. Той е и естествено средство за лечение на симптоми на менопауза, депресия и тревожност.

Ето някои начини, по които витамин Е може да повлияе на сексуалното здраве:

1. Витамин Е спомага за поддържане на здравето на сърдечносъдовата система, като помага за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Здравословното кръвообращение е от съществено значение за правилната сексуална функция, тъй като в интимната област има кръвоносни съдове, които са много активни и по време на полов акт.

2. Той е антиоксидант, така че витамин Е помага за защита на клетките от увреждане от свободните радикали. Чрез антиоксидантния си ефект той подобрява качеството на спермата и яйцеклетките.

3. Витамин Е играе важна роля за поддържане на здравето на половите жлези, като например жлезите, които произвеждат полови хормони.

4. Здраве на нервната система – според изследванията приемът на витамин Е помага за борба с тревожността и депресията, които силно влияят на връзката на двойката, ако са налице.

Хранителните източници, богати на витамин Е, включват ядки, семена, растителни масла, морски дарове, яйца и зелени зеленчуци.

Ако ви е трудно да поддържате приема на витамин Е, препоръчвамe добавката Витамин Е от Calivita и Menopausal Formula, тъй като тя значително подобрява симптомите на менопаузата, които могат да бъдат много притеснителни.

Omega-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини имат многобройни ползи за общото здраве, включително и за сексуалната функция. Що се отнася до връзката между Oмега-3 и сексуалната функция, има няколко начина, по които те могат да повлияят на организма:

1. Омега-3 мастните киселини, особено ейкозапентаеновата киселина (ЕРА) и докозахексаеновата киселина (DHA), могат да подобрят кръвообращението, като намаляват възпалението и поддържат здравето на кръвоносните съдове. Ефективното кръвообращение е от съществено значение за правилното функциониране на половите органи и сексуалната реакция.

2. Омега-3 има противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат полезни за намаляване на възпаленията в организма. Хроничното възпаление може да окаже отрицателно въздействие върху общото здраве и сексуалната функция.

3. Омега-3 може да повлияе на нивата на хормоните, включително на тези, които участват в сексуалната функция, така че Oмега-3 може да помогне за поддържането на подходящ хормонален баланс в организма.

4. Клетъчно здраве: Омега-3 киселините са основни компоненти на клетъчната мембрана, включително на клетките, участващи в сексуалната функция. Адекватният прием на Oмега-3 може да допринесе за поддържане на клетъчното здраве и правилното функциониране на половите органи. Има ясни проучвания, които показват подобрена функция на тестисите при мъже, които приемат добавки с Oмега-3, така че можете да опитате концентрата на Calivita Omega 3, който препоръчваме за минимум 3 месеца в годината.

Важно е да се подчертае, че Омега-3 не са „вълшебен еликсир“ за сексуалната функция и че влиянието им може да бъде различно при отделните хора. Здравословният начин на живот, който включва балансирано хранене, редовни физически упражнения и управление на стреса, е от съществено значение за поддържане на оптимална сексуална функция.

Женшен

Panax Ginseng, известен още като азиатски женшен или корейски женшен, често се рекламира като естествена добавка за подобряване на сексуалната функция. Точните му ефекти обаче могат да варират при различните хора и той не е универсално средство за лечение на сексуални проблеми. Ето как се смята, че Panax Ginseng влияе на сексуалната функция в човешкия организъм:

1. Адаптогенни ефекти: Panax Ginseng е класифициран като адаптоген, което означава, че може да помогне на организма да се адаптира по-добре към стреса и да подобри устойчивостта към умора. Тези ефекти могат да помогнат за подобряване на енергията и сексуалната активност.

2. Стимулиране на притока на кръв: Женшенът може да помогне за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението, включително в областта на гениталиите. Това може да допринесе за по-доброто функциониране на половите органи.

3. Въздействие върху либидото: Има проучвания, които показват, че Panax Ginseng има положително въздействие върху либидото и сексуалната възбуда.

4. Намаляване на стреса: Женшенът може да спомогне за намаляване на стреса и тревожността, които могат да се отразят негативно на сексуалната функция.

Мака

Мака

Мака, известна също като Lepidium Meyenii, е растение, произхождащо от планините Анди в Южна Америка, и често се използва за поддържане на сексуалното здраве и либидото. Нека да видим какво точно прави то в организма:

1. Регулиране на хормоните: смята се, че Мака оказва положително въздействие върху половите хормони като тестостерон и естроген. Здравословният хормонален баланс е от съществено значение за правилната сексуална функция.

2. Енергия и издръжливост: Мака често се свързва с повишаване на енергийните нива и издръжливостта. Общото състояние на благополучие и жизненост може да има положително въздействие върху сексуалното желание.

3. Мака помага за намаляване на стреса и тревожността, които могат да повлияят негативно на либидото. Спокойното и освободено от стрес състояние на ума може да помогне за подобряване на сексуалното желание.

4. Мака има положителен ефект върху кръвообращението, включително в областта на гениталиите. Доброто кръвообращение е от съществено значение за здравословната сексуална функция.

Ако искате да изпитате благотворното въздействие на тази добавка, препоръчваме Vital Man или Vital Woman от Calivita. Мака по принцип се смята за безопасна за консумация от човека и отдавна се използва в традиционната медицина.

Допълнителни препоръки

Важно е да помните, че добавките и естествените вещества могат да повлияят на всеки човек по различен начин. Преди да започнете да приемате каквато и да е добавка или значителна промяна в диетата си, винаги е препоръчително да се консултирате със здравен специалист, например лекар или диетолог, тъй като може да има взаимодействия с други лекарства и възможни странични ефекти, особено ако имате здравословни проблеми или приемате други лекарства.

Изключително важно е също така да се обърне внимание на психологическите и емоционалните фактори в отношенията на двойката, тъй като те оказват значително влияние върху здравето на връзката.

Свързани статии

Ползи от куркумата при храносмилателни проблеми

Ползи от куркумата при храносмилателни проблеми

АвторКуркумата е растение от семейството на джинджифила и по произход е от Индия и Югоизточна Азия. Традиционно се използва като подправка и оцветяващ пигмент в различни храни и е също толкова чудесно като естествен консервант. Знаеш ли, че куркумата е това, което...

Решения при синдром на раздразнените черва

Решения при синдром на раздразнените черва

АвторСиндрома на раздразнените черва е все по-често срещано състояние и в тази статия ще откриеш повече за това какво представлява то, какви са причините и рисковите фактори и не на последно място какво можем да направим. Освен това ще се спрем на различните стратегии...

Epsom Detox Caps: Освободи се от запека с английска сол на капсули

Epsom Detox Caps: Освободи се от запека с английска сол на капсули

АвторЛекият запек, който се появява от време на време, може да не изглежда прекалено натоварващ нито за тялото, нито за настроението ти. Но в действителност това състояние не е толкова невинно: то може да се превърне в ежедневна неприятност и да направи живота...

Предложения в нашия онлайн магазин