Бул. Витоша 164, София, България

Телефон за контакт: +359878941010

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Диетология и лечебно хранене

“Нека храната да е вашето лекарство!”

Хипократ

В Медицински Център Качествен Живот се изготвят диетологични програми за хора със сериозни заболявания. Те се изготвят след попълване на специален въпросник. При нужда се провеждат и други диагностики. Във всяка програма храните са разделени на две основни групи  - забранени и разрешени за употреба. Отделно са показани храните, които трябва умерено да се приемат и тези, които имат някакво лечебно действие. Представена е най-подходящата за заболяванията кулинария. Всеки пациент получава  препоръка за приемане на органични хранителни добавки и лечебни природни продукти. Те са необходими за да се запълва дефицита на хранителни вещества съпътстващ заболяванията(лечебно хранене) и се подпомогне лечебния процес с природни средства. Част от програмите са и указанията за повишаване на двигателната активност, намаляване на стреса, детоксикация и т.н. Целите, които си поставяме с тези програми са:

-За по леките и средно тежки форми на заболяванията - излекуване само с природни средства, без прилагане на медикаменти.

-За по-тежките заболявания - подпомагане на медикаментозното или друг вид лечение

с природни средства, намаляване на дозите на лекарствата, подобряване на състоянието и предотвратяване на рецидиви на болеста.

1.Диагностики при изготвяне на програмите:

•Първичен преглед с помоща на специален въпросник, с който се оценява начина на хранене и начина на живот - 40 лева.

•ЕКГ в състояние на покой легнал - цена 20 лева.

•ЕКГ по време на велоергометричен тест с оценка на физическата работоспособност-цена - 60 лева.

•Изследване на състоянието на състоянието на автономната система и нивото на стрес - 60 лева

•Измерване на теглото и състава на тялото с аналитична везна на Танита - 20 лева •Лабораторни изследвания – по-цени на съответната лаборатория.

Забележка: При изготвяне на програмите задължително се извършва първичен преглед. Останалите  диагностики се правят само при необходимост и с 30% отстъпка.

2.Изготвяне в писмен вид на индивидуална диетологична програма и седмично меню - 150 лева.

 

 

Д-р Грънчаров  - Диетология и спортна медицина.

Приемно време всеки четвъртък от 14.30 -19.30 часа.