+359878941010 manager@qlife.bg
Select Page

Евдокия Александрова

За мен

Евдокия Александрова е нутриционист и специалист по квантов анализ и терапия.

След 10 годишен опит в маркетинга на различни хранителни продукти, Евдокия се преквалифицира в нутриционист, подтикната от личния си път да постигне ремисия на дългогодишен автоимунен процес чрез смяна на начина си на живот.

За целта завършва различни курсове, акредитирани по Европейска квалификационна рамка (EQF Level 5), част от които са хранене при възрастни, детско хранене, спортно хранене, фитнес и контрол на теглото. Допълнително завършва и курс по нутрициология под ръководството на доц. д-р Ламбаджиева към Българска Академия на Науките и Иновациите.

През пролетта на 2024 приключва успешно поредното си обучение за консултант по хранене и коучинг от Precision Nutrition (Level 1).

Тези постоянно надграждащи се знания, съчетани с неограничените възможности на квантовия анализ и терапия, й помагат да се запознае в детайли с моментното състояние на тялото и да предложи индивидуален подход за подобряване на общото здраве на клиента.

Последните няколко години Евдокия създава авторско съдържание на здравословна тематика за чуждестранни сайтове и приложения, специализирани в изготвяне на хранителни режими и спорт. 

Всеки си има своята лична история, която често е свързана с търсене на работещ баланс между физическото, психическото и емоционалното здраве, независимо дали това е осъзнат или неосъзнат процес.

Да намериш верен съюзник в лицето на здравен терапевт, който да те напътства при нужда, е жизненоважно в моменти на обърканост и затруднение.

Поради липсата на такъв по време на нейното възстановяване, Евдокия се стреми да предоставя на клиента това, което самата тя не е получила, а именно – запознаване в детайли с предисторията на здравословното му състояние, как се чувства в момента и какво иска да промени, и полагане на бъдещи стъпки, които да подпомогнат изграждането на дългосрочни здравословни навици, съобразени с индивидуалните му нужди.  

В професионалната си практика Евдокия се стреми да се води от два основни принципа: 

1. Спокойствие. Опитва се да предразполага клиента да е спокоен в нейно присъствие, което повишава нивото на откритост, честност и доверие в двете страни.

2. Добавена стойност. Винаги се опитва да даваа повече, отколкото може в рамките на консултацията. В някои случаи това помага да се разпали искрицата и да се приеме факта, че здравето е лична отговорност, което благоприятства изграждането и затвърдяването на дългосрочни здравословни навици. В други случаи мотивацията и постоянството стават още по-силно изразени, и положителните резултати не закъсняват. 

Контакти