+359878941010 manager@qlife.bg
Select Page

Юмейхо терапия

 

Юмейхо терапията е известна още като Източен Божествен Масаж (хълбочно – притискащо – разтриваща – изправящо – наместваща терапия). Юмейхо приема симетрията за здраве, а липсата на симетрия в опорно-двигателния апарат е предпоставка за поява на заболявания. Юмейхо е лечебна практика основаваща се на теорията за промяната на центъра на тежестта на тялото, поради разместване на костите в тазобедрените и/или сакро-илиачните стави. Носи облекчение при много остри и хронични проблеми. Възстановяване при екстремни натоварвания – физически и психически, преумора, стрес, лумбалгия, остиофити, гръбначни изкривявания – сколиози и кифози, болки в гърба, кръста и шията, общи болки в ставите и мускулите и др. Изключително добре се повлиява хълбочно разместване при жени след раждане, които изпитват дискомфорт. Подходяща е за деца след 6 месечна възраст до дълбока старост. 

Защо да изберем Юмейхо?

Методът Юмейхо предлага знания на света събирани от изтока  повече от 4000-5000 години! Юмейхо профилактиката чрез нейните базови техники се стреми да премахне причината за здравословния проблем, а не симптомите. В основата на юмейхо е заложена  теорията за центъра на тежестта, която работи върху гръбнака, органите и цялото тяло на клетъчно ниво. Ако се прилага теорията за центъра на тежестта за профилактика и възстановяване резултатите са невероятни.

В съвремения свят са достъпни различни методи на конвенционалната и алтернативната медицина, които съдържат техники за въздействие върху костите, ставите, мускулите и чрез които се постига наместване, отпускане, разтягане, тонизиране.

Това, което отличава метода ЮМЕЙХО на Масаюки Сайонжи е, че се използват комплексно редица притискащи, омесващи, отпускащи, наместващи, изправящи техники. Те са обединени и систематизирани в този уникален метод и са изцяло съобразени с „Теорията за центъра на тежестта” в човешкото тяло. Според тази теория много от заболяванията се появяват поради нарушеното равновесие в тялото след изместване на центъра на тежестта. Това изместване се изразява в костно-ставна асиметрия на двете половини на тялото /лява и дясна/. Наблюдава се скъсяване на единия крак, изместване на едната тазова кост, изкривяване на гръбначния стълб, изместване на едната лопатка и други последвали асиметрични изменения.

Пакети и цени

Валентин Мирчев - юмейхо специалист Qlife.bg

Специалист

Валентин Мирчев

Повече от 18 години Валентин Мирчев помага на хората да  предпазват и възстановяват своето триединно състояние, като използва законите на природата, природните точки на равновесие и теорията за центъра на тежестта. Теория върху която е изградена Японската Мануална Техника ЮМЕЙХО.

Посетете ни

Използвайте формата за записване или се обадете на някои от нашите телефони, за да си запазите час за съответната услуга. Очаквайте отговор от нас в най-кратки срокове.

Запазете си час

Терапия