Бул. Витоша 164, София, България

Телефон за контакт: +359878941010

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

 

 

Кога ирисовата диагностика е подходяща за моето дете?

Ирисовата диагностика е бърз, ефективен и напълно безболезнен метод, който е особено подходящ за деца над 3-годишна възраст, когато оформените вече ириси отразяват генетично слабите органи и системи и предразположенията към конкретни заболявания при детето. Заболяванията се отчитат с помощта на обективни ирисови знаци – петна, облачета, лъчи и други. Разчетени от специалист-ирисолог, те дават информация за ранно диагностициране, профилактика или лечение на настоящи и дори още непроявени заболявания.

Ирисовата диагностика дава информация за състоянието на имунната система, за устойчивостта към вируси, бактерии и простуди, за ревматологични заболявания и алергии, за дефицити на витамини и минерали, както и за психо-емоционалното състояние на детето. Важно е родителите да вземат профилактичните мерки особено в рисковите сезони - есенно-зимния период и периодите на епидемична обстановка, когато укрепването на детския имунитет е задължително. Върху имунната защита оказват силно влияние психо-емоционалното състояние, особено в периоди на по-голям стрес като начало на учебната година, промяна на средата или свръхнатоварване, функционирането на чревния тракт,  хранителните и хигиенните навици на детето. Наблюдава се все по-често наличие на алергии при децата, които обикновено са резултат от копрометиран имунитет. Не са за подценяване и болести като диабет, хипертония, затлъстяване, метаболитен синдром, които нерядко се отключват още в училищна възраст. 

 

 

Ирисовата диагностика може да покаже първопричините за възникналите болести и дава възможност на лекаря да насочи лечението им в правилната посока. Открити навреме, повечето заболявания успешно се лекуват с правилен режим на живот и с естествени методи и средства за подсилване на имунната система на детето. Профилактиката в детска възраст е основно задължение и грижа от страна родителите и се изразява в създаване на здравословни хигиенни, хранителни и двигателни навици, съобразени с наследствените дадености на детето, Консултацията с лекар-ирисолог  дава цялостна информация за  здравето на детето и се явява ценен помощник на родителите в отглеждането на здрави, силни и безгрижни деца. Съветът ни е да се доверите на този метод, особено ако при детето се появят обезпокоителни симптоми, често повтарящи се инфекции или при наличие на наследствени заболявания в семейството с цел тяхната превенция.

Автор на статията: д-р Весела Коевска, ирисолог