+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница

Микроскопски анализ на жива капка кръв в тъмно поле

Изследването на „жива капка кръв” е метод, базиран на фазовоконтрастната микорскопия. Методологията се използва за изследване на живи клетки, тъкани и микроорганизми, които са прозрачни при осветяване на светлинно поле. Контрастът на фазите дава възможност за лесно визуализиране на вътрешните клетъчни компоненти, като мембрана, ядра и цитоплазмени гранули от растителни и животински клетки. Области в медицината, които се възползват от наблюдението на фазовия контраст са хематологията, вирусологията, бактериологията, паразитологията, палеонтологията и морската биология. Това микроскопско изследване анализира жива, а не фиксирана кръвна проба.

Изследването има основно профилактичен характер. Насочва към възможни дефицити, констатира тези състояния още в начална фаза, което е възможност да бъдат навреме коригирани. Дава информация за храносмилателната функция и за усвояемостта на приеманата храна, може да установи нарушения в обмяната холестерола и на пикочната киселина, открива наличие на възпаление и алергична реакция. С този метод могат да бъдат видяни бактерии или гъбички в кръвната плазма , както и да бъде направен извод за нивата на оксидативен стрес. Препоръчва се като профилактика и може да бъде полезно за подобряване на общото здравословно състояние.

При подготовката за анализ, пробата трябва да бъде защитена от изсъхване. Това осигурява „жива” капка кръв, от която могат да се наблюдават формените елементи  и течната субстанция на кръвта, както и компонентите, които остават невидими при традиционните методи за анализ. Медицински Център Качествен Живот предлага този метод, с цел превенция на много заболявания. Микроскопският анализ в тъмно поле при първо посещение има ориентировъчен характер, а не дава възможност за окончателна диагноза. Чрез този метод могат да се определят характерните проявления на дадено състояние или заболяване, посредством които може да се постави съответната диагноза. Анализът дава бърза картина за общото здравословно състояние на пациента, както и за вредните последствия от външни и вътрешни влияния на средата.

Защо е полезно

Чрез този метод могат да се открият много болести, преди да са се появили първите симптоми. На базата на постъпилите от пациента оплаквания и находките, регистрирани от изледването на DFM, специлистът изготвя хранителен режим и препоръчителен лист с необходимите суплемети (витамини, минерали, ненаситени мастни кисели, комплексни продукити и др.). Системният прием на качествен суплемент, след 3-4 месеца дава добър резултат.От контролните резултати могат да се очакват значителни положителни промени. Животът и здравословното състояние на всеки човек могат да се разберат от една единствена капка кръв. С помощта на мощен видео – микроскоп, можем да получим ясна картина за психо-физиологичното и здравословно състояние на нашето тяло. Благодарение на микроскопа с микрокамера и монитор или екран с отлична контрастна картина и увеличителна сила, изследването в тъмно поле позволява не само лекарят, но и пациентът да видят какво става в тази капка кръв и какви са нейните характерни проявления, което е отлична възможност да разберем какво става в кръвоносните съдове и в цялото тяло, за което в ежедневието си не подозираме – докато не се разболеем.

Д-р Катица Заковска

Д-р Катица Заковска

Д-р Катица Заковска е завършила медицина в Пловдив през 2011 г. Работила е в Спешно отделение и Вътрешно консултативно отделение на УМБАЛ „Св Георги“, Пловдив.  В момента работи в спешно отделение на МБАЛ „Св. Каридад“ и е лекар ординатор към Клиниката по ендокринология и метаболитни нарушения на УМБАЛ „Св. Георги“, Пловдив. 

Изследването на Жива капка кръв се провежда от сертифицирани ЛЕКАРИ

  • София – Д-р Катица Заковска, д-р Маргарита Желязкова, д-р Десислава Станишева 
  • Пловдив, Хасково, Свиленград – Д-р Катица Заковска, д-р Нели Шопарова
  • Бургас, Сливен, Стара и Нова Загора – д-р Радостин Икономов, д-р Катица Заковска

ЦЕНА 100 лв.

Времетраене 30 мин.

Доброто здраве започва от тук!

Запазете си час още за същия ден! 

+359 878 94 10 10

manager@qlife.bg

Бул. Витоша 164, София, България

Диагностика

Какво да вземете с Вас при визитата си

За да поставят най-точна диагноза и лечение, нашите специалисти се нуждаят от възможно най-детайлна информация за Вашето състояние. За да улесните този процес е добре да помислите и за следните неща: 

N

Вашият здравен картон

Желателно е да вземете със себе си Вашият здравен картон, където се съдържа информация за Вас. В случай, че нямате такъв или не може да го намерите, не се притеснявайте - той е желателен, но не задължителен.

N

Предишни изследвания

Ако имате проведени предишни изследвания с поставени диагнози и проведени лечения - желателно е да вземете с Вас цялата документация.

N

Предписани медикаменти и помощни средства

Запишете на лист какви медикаменти взимате в момента и колко често. Също така е желателно да уведомите лекуващото лице за изпозлването на помощни средства като шини, ортези, протези и др.

Специалист

Д-р Маргарита желязкова

Невролог

Специалист

Д-р Десислава Станишева

Кардиолог

Д-р Катица Заковска-Нанева

Д-р Катица Заковска