+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница

Боуен терапия

Боуен е холистична терапия, която настройва тялото да се самовъзстановява! Нашето тяло е най-уникалната „машина” в цялата Вселена! Ние сме създадени да живеем без болести, перфектно приспособени към заобикалящата ни среда и притежаваме целия ни необходим „инструментариум” за самовъзстановяване. Всеки дисбаланс или проблем в тялото ни може да бъде посочен и отстранен чрез активиране на собствените възстановителни механизми.

Техниката Боуен (Боутек) е изцяло нова концепция за възстановяване на тялото. Tя не е нито взаимствана, нито подобна на която и да е друга методика.

Терапията Боуен се състои от нежни движения с палци и пръсти върху мускули и съединително-тъканни структури, директно върху кожа или върху леки дрехи.

Тези движения изпращат съобщения до нервната система, възвръщайки клетъчната памет до едно предпочитано, балансирано и отпуснато ниво.

По време на процедурата има чести, но важни паузи, които позволяват на тялото да реагира и активира оздравителния процес.

Резултатите могат да бъдат забележителни, дори само от една процедура, тъй като тялото продължава да се самовъзстановява през следващите няколко дни.

Често, само няколко процедури са необходими за да се повлияе настоящото състояние.

Терапевтът може да третира конкретен проблем или да въздейства цялостно на тялото. 

За разлика от много други мануални модалности Техниката Боуен не използва силови манипулации. Практикуващият не насилва тялото да направи „това, което му се каже”, а го оставя самó да направи това, от което има нужда за времето, което му е нужно.

Паузите в Боуен терапията позволяват да се работи с няколко човека едновременно. Ако желаете Боуен за 2-ма човека едновременно, може да се възползвате от преференциални цени.

МЕХАНИЗМИ НА ДЕЙСТВИЕ:

Проприорецепция

Проприорецепторите са сетивни нервни влакна в края на периферната нервна система. Всяко докосване на кожата стимулира тези рецептори, които изпращат импулси към главния и гръбначния мозък, където информацията от тях се обработва и се изпраща обратен отговор към съответната зона.

Фасции

Фасцията създава пространство между отделните мускули и мускулни групи, позволявайки оптимално и здравословно движение на течностите към всички тъкани. Те са най-разпространените структури в нашето тяло и са изключително богати на неврорецептори, чийто брой в тях е по-голям отколкото в кожата. Почти всяко движение Боуен се прави на нивото на повърхностната фасция.

Вегетативна Нервна Система (ВНС)

Контролира 80% от функциите на нашето тяло и ни поддържа живи. Техниката Боуен успява да балансира ВНС, връщайки на тялото ни усещането за спокойствие и баланс. Постига се фаза на по-дълбока релаксация, в която хранителните вещества и течности се абсорбират, асимилират и доставят до тъканите по-лесно, отпадните метаболитни продукти се отстраняват и клетките имат възможността да се възстановяват и регенерират.

Пиезоелектричен поток

Електричен заряд, генериран при механично въздействие върху тъканите. Нежното разтягане и оказаният натиск с движенията Боуен променят пиезоелектричния потенциал на фасцията и течностите в нея, което води до освобождаване на подвижността и` и повишаване на микроциркулацията в засегнатите тъкани. 

За кого е подходяща

Боуен® се препоръчва за всички възрасти, от новороденото дете до възрастния човек, с остри или хронични проблеми. С огромен успех тя се прилага също и при атлети, бременни жени и хора със специфични нужди. Тя повлиява тялото на всички нива: физическо, химическо, ментално и емоционално. Остри, хронични, неврологични и психо-соматични заболявания се подобряват след Боуен процедура. Методиката няма противопоказания.

Пакети и цени

Специалист

Камелия Герова

Камелия Герова, Боуен терапевт, практик с методите на Енергийната психология и Пренареждане на матрицата, реджуванс масаж на лице – дълбок естествен лифтинг

Посетете ни

Използвайте формата за записване или се обадете на някои от нашите телефони, за да си запазите час за съответната услуга. Очаквайте отговор от нас в най-кратки срокове.

Запазете си час

Терапия