+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница

За мен

Юлияна е хранителен терапевт към Американската  асоциация по хранителна терапия (NTA), сетифициран здравен коуч функционална медицина от Академията по здравен коучинг (FMCA) към Института по функционална медицина (IFM), сертифициран от международен борд професионален здравен и уелнес коуч (NBHWC), магистър Обществено здраве и здравен мениджмънт, магистър Трудова медицина и работоспособност от Медицински университет София. Към момента завършва тригодишно обучение по приложна функционална медицина (SAFM). Юлияна има магистърска степен по Международни икономически отношения.

Юлияна практикува като здравен и уелнес коуч от 2017 г, като консултира клиенти в България и чужбина. Участвала е като здравен коуч в програмите за обучение на практикуващи към Института по функционална медицина (IFM) на теми: елиминационна диета, FODMAP диета, антикандида диета, модифицируеми фактори на живота и др. 

Не консултира деца. 

В практиката си Юлияна комбинира експертната роля на хранителен терапевт, който оценява здравното състояние и изготвя препоръки с цел благоприятно въздействие върху здравето и ролята на коуч, който помага трайно да промените навиците си, свързани с хранене, движение, мислене, стил на живот с цел постигане на оптимално здраве. 

Юлияна е единственият в България сертифициран здравен коуч от Академията по здравен коучинг (FMCA) към Института по функционална медицина (IFM), който практикува здравен коучинг през погледа на функционалната медицина. 

Функционалната медицина търси първопричината за възникване на дисбаланс в тялото и го адресира на първо място чрез промяна в навиците, храненето, умствените нагласи, като взема предвид биоиндивидуалността на отделната личност, гените, заобикалящата среда и начина на живот. 

Здравният коучинг е клиентски ориентиран, базиран на взаимоотношения процес, който цели постигането на трайни навици, засягащи здравето чрез изграждането на лична стратегия, включваща конкретни  стъпки и практически упражнения. Паралелно с храненето се разглеждат и други фактори като сън, стрес, движение, работа и почивка. 

Като хранителен терапевт и здравен коуч Юлияна не диагностицира, не лекува и не предписва лекарства. В практиката си тя прилага холистичен подход, обучава клиентите си за това как поведението им влияее върху тяхното оптимално здраве и предлага конкретни практически решения спрямо всеки индивидуален случай.

програми

При симптоми на умора, ниска енергия, "мозъчна мъгла"

При стрес, тревожност, промени в настроението

При проблеми с теглото и хормонален дисбаланс

При чести бактериални, вирусни и/или гъбични инфекции

При храносмилателни проблеми

При метаболитни дисфункции – високо кръвно налягане, наднормено тегло, диабет

При автоимунни заболявания

При хранителни алергии и непоносимости, алергии към околната среда

^

Хранителна терапия и здравен коучинг през погледа на функционална медицина

Подходяща е за всеки, който търси по-добро здраве и е готов да направи промени в храненето и ежедневните си навици

Контакти