+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница

Хранителна терапия и здравен коучинг чрез функционална медицина

Терапията цели изграждане на дългосрочни здравословни навици по отношение на храненето и цялостния начин на живот с цел превенция и постигане на оптимално здраве. Тя е подходяща и за подобряване на здравословното състояние и качеството на живот чрез промяна в храненето и навиците при различни хронични състояния.

Фокусира се върху предотвратяване, забавяне и в някои случаи обръщане на хода на редица хронични състояния в няколко стъпки:

 1. Установяване на причини, които са довели до конкретно здравословно състояние.
 2. Изготвяне на индивидуален протокол свързан с промени в храненето и начина на живот, съобразен с конкретните потребности и ежедневие.
 3. Редовно проследяване, комуникация и корекции, както и подпомагане на вътрешната мотивация с цел постигане на трайни резултати. 

Подходяща е за всеки, който търси по-добро здраве и е готов да направи промени в храненето и ежедневните си навици. За онези, които изпитват неприятни симптоми в резултат на:

 • Ниска енергия, умора, „мозъчна мъгла“
 • Храносмилателни проблеми
 • Хранителни алергии и непоносимости, алергии към околната среда
 • Проблеми с теглото
 • Хормонални дисбаланси
 • Стрес, тревожност, промени в настроението
 • Чести бактериални, вирусни и/или гъбични инфекции
 • Суха кожа, чупливи нокти и коса
 • Метаболитни дисфункции – високо кръвно налягане, наднормено тегло, диабет
 • Автоимунни заболявания – артрит, хашимото и други

Ефектът от приложението на програмите:

Намаляване на стреса и чувството за умора.
Подобряване на хормоналния баланс и намаляване на теглото.
Подобряване на цялостното здраве.
Подобряване на работата на нервната система.
Висок жизнен тонус.

Пакети и цени

Райна Стоянова

Специалист

Юлияна Николова

Юлияна е хранителен терапевт към Американската  асоциация по хранителна терапия (NTA), сетифициран здравен коуч функционална медицина от Академията по здравен коучинг (FMCA) към Института по функционална медицина (IFM), сертифициран от международен борд професионален здравен и уелнес коуч (NBHWC), магистър Обществено здраве и здравен мениджмънт, магистър Трудова медицина и работоспособност от Медицински университет София. Към момента завършва тригодишно обучение по приложна функционална медицина (SAFM). Юлияна има магистърска степен по Международни икономически отношения.

Юлияна практикува като здравен и уелнес коуч от 2017 г, като консултира клиенти в България и чужбина. Участвала е като здравен коуч в програмите за обучение на практикуващи към Института по функционална медицина (IFM) на теми: елиминационна диета, FODMAP диета, антикандида диета, модифицируеми фактори на живота и др. 

Не консултира деца.

Посетете ни

Използвайте формата за записване или се обадете на някои от нашите телефони, за да си запазите час за съответната услуга. Очаквайте отговор от нас в най-кратки срокове.

Запазете си час

Терапия