яна данаилова
За мен
Яна Данаилова е хранителен терапевт, физиолог, сертифициран нутриционист, докторант по човешка физиология в областта на ендокринните смущения и храненето, магистър по хранене и здравен мениджмънт, Председател на сдружението на Нутриционистите в България, професионален член на Американската асоциация по хранене (ANA).
Докторант е към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Българска академия на науките към катедра „Магистър физиология на животните и човека“. В момента провежда и подготвя научна разработка върху изследване на тема „Хранене и ендокринни смущения при човека“. Завършила е Магистратура по Здравен мениджмънт, както и Магистратура по Мениджмънт на храните и храненето във висше училище по агробизнес и развитие на регионите, Пловдив, Департамент по Икономика и управление. Преминала е курс на обучение и притежава квалификация по Биоенергия и биокибернетика на човека към Българска Академия на науките и изкуствата
Като привърженик на персонализирания подход в превенцията на здравето, съобразен изцяло с индивидуалните физиологични специфики, клинично състояние, съпътстващи заболявания, хранителни предпочитания и ритъм на живот на човек, Яна Данаилова изготвя персонализирани хранителни режими, на основата на най-иновативните подходи в съвременните нутрициология, нутригенетиката и нутригеномика, а именно:
- ДНК анализ;
- Анализ на микробиом;
- Биохимичен анализ на кръвта и други при нужда.
Яна Данаилова е създател и водещ на Курса по нутрициология, провеждан в МЦ “Качествен живот”.
услуги
КУРС ПО НУТРИЦИОЛОГИЯ
Теоретичната и практическата подготовка на курсистите в рамките на настоящия курс осигурява задълбочени съвременни познания за макронутриенти, микронутриенти, функционални храни, храни-лекарства, енергиен баланс, принципи на здравословното хранене, хранене при различни възрасти, спортисти, функционални състояния и професии, алтернативно хранене, патофизиологични промени в резултат на вредни храни и неправилно хранене, методи за изготвяне на хранителен рацион, управление на стреса, мислите, емоциите, синхронизиране на биоритмичната активност и други в съответствие с най-новите научни концепции за здравословен живот и хранене.
Персонализиран хранителен план, базиран на биохимичен анализ на кръвта, микробиом и ДНК анализ
На база на биохимичен анализ на кръвта, изследване на микробиом или ДНК, както и на индивидуалните вкусови предпочитания и след консултация за снемане на индивидуалните характеристики и особености с цел запознаване със състоянието и оплакванията на клиента и целите, които иска да постигне се изготвят препоръки за подобряване на хранителния режим и персонален хранителен план.
Подходящ е за всеки, който иска да оптимизира теглото си, да подобри храненето си, да се чувства енергичен през деня, да подобри настроението си, състоянието на кожата, храносмилателната система и като цяло желае чрез ефективна превенция да не допуска болестен процес или със силата на житейските и хранителните си навици да създаде необходимите условия на тялото да се регенерира и да възстанови своята хомеостаза – относителното равновесие на здравия организъм.