+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Вървят ли красотата и успехът ръка за ръка?

Автор

МЦ Качествен живот

МЦ Качествен живот

Дори да използваме най-скъпата козметика за лице, коса и тяло, ако не набавяме отвътре необходимите за организма витамини, минерали и микроелементи, едва ли ще се радваме на безупречен външен вид и здравословно състояние. А това до колко грижливо и добре поддържаме вида си се отразява благоприятно на много аспекти на живота. Безспорно е значението му в личен план, но това как изглеждаме оказва огромно влияние и върху успеха на работното ни място.

Да помислим върху следното: С кого бихме предпочели да работим? С колега с чупливи нокти, накъсана, суха, безжизнена коса и неподдържана кожа на лицето или по-скоро с колега със здрава коса, красиви нокти и сияйна кожа? На пръв поглед може би сравнението изглежда преувеличено, но в реалния живот това оказва влияние.

Според последни проучвания, когато става въпрос за подбор на служители, опитът е водещ фактор, последван от присъствие на самоувереност, а третата най-важна характеристика наистина се оказва външният вид и приветливост. Не само, че „добре изглеждащите“ хора привличат повече внимание, но и печелят повече финанси от своите „по-малко привлекателни“ колеги. Следователно е от първостепенно значение да отделяме време за себе си и да се грижим за външния си вид, най-вече сега, в есенно-зимния период, когато кожата ни става особено уязвима към студ и вятър.

Подобреният комплекс от витамини за красота, Beauty Formula на Calivita International e с повишено съдържание на активни съставки. Един от водещите нови компоненти на продукта, хиалуроновата киселина, е естествена водо-свързваща молекула, която възстановява загубите на течност в различните слоеве на кожата, правейки я мека и хидратирана, като намалява видимостта на бръчките и укрепва колагена.

Колагенът е най-важният компонент за растеж и поддържане на тъканите здрави. Въпреки това, неговите нива намаляват в процеса на стареенето, което се отразява най-силно върху кожата. Появяват се фини бръчки, различни обезцветявания и петна. Следователно, другата важна съставка на Beauty Formula е колагенът, чиято активна съставка е в двойно по-голямо количество, отколкото в предишната версия; освен това продуктът съдържа колаген тип 1 и 3, които са в най-високо количество в кожата.

Също така, продуктът съдържа значително по-голямо количество екстракт от Горска конска опашка. Нейното ортосилициево съдържание има втвърдяващ ефект, което е важно за състава на съединителната тъкан, кожата, косата и по-твърдите тъкани, като зъбите и ноктите. Освен това, този екстракт може да стимулира производството на колаген в кожата, като по този начин ще подобри еластичността ù. Резултатът е по-здрава коса, по-издръжливи нокти и по-сияйна кожа.

В допълнение към горните компоненти, в състава на продукта ще намерим най-важните витамини, минерали и аминокиселини. Сред тях са L-цистеин и L-метионин, които значително допринасят за осигуряване на здрава структура на косата. В допълнение към защитата на имунната система, цинкът помага за поддържането на здравата структура на кожата. Медта благоприятства цвета на кожата и косата, докато йодът е микроелемент, полезен за косата, кожата и ноктите. Освен това, добре познатите витамини А, С, В1, В6 защитават клетките от оксидативния стрес и всички те служат за запазване на цялостния ви здрав вид.

Със своя комплекс от хиалуронова киселина, колаген, витамини, минерали, аминокиселини и билки, Beauty Formula помага да запазим кожата си млада и еластична, косата лъскава и плътна, а ноктите здрави и устойчиви.

Дори и най-качествената козметика и козметични процедури не могат да компенсират дефицитите на организма отвътре. Понякога е необходимо съвсем малко усилие, за да набавим липсващите нутриенти и микроелементи, за да бъдем бъдем отново здрави и да поддържаме безупречен външен вид и цялостно здравословно състояние.

Всички продукти на Calivita могат да бъдат намерени и в Медицински Център Качествен Живот, София, бул. Витоша 164 или онлайн на www.calivita.bg.

Свързани статии

Отново на училище: полезни съвети за по-добра концентрация

Отново на училище: полезни съвети за по-добра концентрация

Настъпването на есента води след себе си и началото на учебната година за ученици и студенти. Открийте как можете да помогнете на децата си да подобрят концентрацията си в клас и да запомнят по-добре учебния материал, така че да ходят с удоволствие на училище.

cheerUp: Как да задържиш слънцето през есента

cheerUp: Как да задържиш слънцето през есента

Енергията, с която ви зарежда лятната ваканция, може да продължи още няколко седмици до есента, но след това, когато дните станат по-кратки, времето по-мрачно, натоварването в работата се повиши – може да усетите как меланхолията бавно се прокрадва във вашето съзнание с реалната опасност да завладее изцяло ежедневието ви. Добрата новина е, че отново можете да разчитате на нас, за да измислим нещо ефикасно срещу това!

Липса на енергия – може да страдаш от липса на достатъчно минерали

Липса на енергия – може да страдаш от липса на достатъчно минерали

В горещите дни на лятото тялото има нужда от по-големи количества минерали, за да функционира нормално. И това никак не е учудващо. По това време от годината ние прекарваме повече време на открито, движим се и се потим повече, а с потта изхвърляме и ценни минерали, които е необходимо да си набавим обратно.

Предложения в нашия онлайн магазин