+359878941010 manager@qlife.bg
Select Page
Винаги трябва да имаме ЧЕСЪН у дома!

Автор

Екип на МЦ Качествен Живот

Екип на МЦ Качествен Живот

При първи болки в гърлото и поява на симптоми като хрема или отпадналост, нашите баби и дядовци посягаха към едно от най-известните и достъпни билкови растения – чесъна. Чесънът със сигурност е познат със своето благотворно действие върху сърдечно-съдовата система. Въпреки това, по-малко хора знаят, че той се конкурира с пеницилина, поради силните си антибактериални и антивирусни свойства. Ефектът от 1 скилидка чесън съответства на 15 N.E. пеницилин срещу някои вируси и бактерии, при това без да уврежда чревната флора.

Чесънът, наглед обикновено растение и една от най-познатите и използвани подправки, съдържа над 200 вида биологично активни вещества, в т. ч. витамини, аминокиселини и ензими, които оказват благотворно действие върху организма в много аспекти. Чесънът е богат на витамин B6 (подпомага регулирането на хормоните), витамин B1 и витамин C, както и на Селен (рядък и изключително необходим за човека микроелемент). Чесънът се споменава дори в най-старите писмени документи поради неговото антимикробно действие и като предпазно средство срещу инфекциозни заболявания. В древността бил използван при болести като повишено кръвно налягане, проблеми с храносмилането, затлъстяване и средство за подмладяване. В миналото много хора избягвали да го консумират поради дълготрайната му характерна миризма. През 1920 г. фармацевтична компания успяла да изолира активната съставка алицин, съдържаща се в чесъна. Установено било, че алицинът притежава антибактериални и антигъбични свойства и е по-ефективно средство от пеницилина срещу определени микроорганизми.

Приемът на чесън пречиства кръвта, предизвиква изпотяване, успокоява нервната система, освобождава чревните газове и заздравява рани. Успешно се използва при грип и кашлица (бронхит). Добро средство е за профилактика на белодробни заболявания, понижава кръвната захар и се препоръчва за хранене при диабет. Съдържа високи нива на йод, което спомага при хипертиреоидно състояние на щитовидната жлеза. Според учени от Оксфордския университет, хранителните добавки съдържащи чесън, играят много важна роля при снижаване нивото на холестерол в кръвта. Някои от последните изследвания са потвърдили противотуморното действие на чесъна. Според тях, рак на стомаха се развива в много по-малък процент при хора, консумиращи чесън и кромид (или други растения от рода Alium). В публикации се съобщава също и за добро въздействие на чесън и кромид при симптоми на кожен рак. Използването на чесън намалява риска от рак на дебелото черво. Днес вече знаем, че антибиотичното му действие се проявява срещу някои видове микроорганизми като Staphilococcus, Escherichia coli, Proteus, Pseudomonas.

Може да се използва при стомашно-чревни инфекции (разстройство), стомашни колики и изхвърляне на чревни паразити (глисти). Противоглистното му и бактерицидно действие се използва при инфекциозни заболявания на стомашно-чревния тракт. Етеричното масло унищожава болестотворната, и подпомага развитието на нормалната чревна флора. Ефикасен е против Candida Albicans и срещу херпес вируса.

И след всички изброени положителни действия на чесъна, ако все още се притеснявате от неговия специфичен аромат, Calivita International са използвали най-модерните технологични възможности на техните производствени бази, за обновяването на продукта Garlic Мах, всяка капсула от който съдържа 3 пъти повече обезмирисен чесън, с други думи, съдържанието на активната съставка е увеличено от 350 мг до 1000 мг. Освен количеството чесън, съставът на продукта се допълва от магданоз. Билката е известна с това, че стимулира функцията на бъбреците, увеличава отделянето на урина и има леко диуретично действие. Магданозът отлично неутрализира миризмата на чесън, допълвайки благоприятния му ефект върху кръвното налягане. Най-добрите продукти позволяват да се използва благотворното действие на чесъна без неприятната, специфична миризма и чувство за парене, които го съпътстват при консумация в суров вид.

Можете да поръчате Garlic Мах онлайн: https://calivita.bg/products/garlic-max-100-softgels

Всички продукти на Calivita International: https://calivita.bg/products

Свързани статии

Ползи от добавките на Calivita

Ползи от добавките на Calivita

Автор  През годините разбрахме, че здравето и доброто настроение изискват цялостен подход отвътре-навън. Продуктите на Calivita поддържат и защитават естествения баланс на тялото. Десетилетия опит стоят зад създаването на портфолио от над 100 продукта с...

Хранително отравяне. Превенция, разпознаване и третиране

Хранително отравяне. Превенция, разпознаване и третиране

АвторХранителното отравяне е състояние, причинено от консумация на храна, заразена с бактерии, вируси, паразити или токсични химикали. Замърсените храни могат да варират от недостатъчно добре сготвено месо до недостатъчно добре сготвени зеленчуци или непастьоризирано...

Хидрартроза или вода в коляното

Хидрартроза или вода в коляното

АвторХидрартроза (излив в коляното) е медицински термин, който се отнася до натрупването на течност във вътрешността на дадена става. Произходът на термина е от гръцки: hydor - вода; arthron - става; osis - болест. Тя може да се появи във всяка става, но засяга...

Предложения в нашия онлайн магазин