+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
#boostUp: в темповете на този забързан свят!

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

Светът ускори неимоверно своя ход: до нас ежеминутно достига огромен поток от информация, на която трябва да реагираме незабавно. Този забързан свят изисква повишена умствена работоспособност и концентрация. Има няколко начина да повишим и „раздвижим“ работата на мозъка, но не бива да подценяваме с какво го подхранваме и дали това няма да ни навреди в дългосрочен план.

Ежедневен натиск за умствена дейност и представяне

В днешния свят, ориентиран към успешно представяне и резултатност, интелектуалната свежест е от съществено значение, тъй като трябва да можем да работим и да функционираме ефективно и да сме фокусирани ежедневно. Освен да изпълняваме задачите си в ежедневието, ние отговаряме на множество съобщения, телефонни обаждания и въпроси, като вземаме незабавни решения, докато ни залива огромен поток на информация от електронните устройства и интернет.

Знаете ли, че днешният средностатистически тийнейджър обменя толкова много съобщения на ден с приятели, колкото връстниците му само преди няколко години обменяха за цяла година?

Някои хора се опитват да задържат вниманието си, като консумират повече кафе, други се опитват да останат „бързо реагиращи“ посредством кофеинови стимуланти. Важно е обаче да внимавате, когато ги приемате и по възможност да избирате естествени съставки и методи.

Естествено решение за умствена свежест

Благодарение на своите ценни активни съставки, #boostUp на CaliVita Int. ви помага да се справите с умствените предизвикателства, породени от ускорения начин на живот, без да приемате допълнително кофеин. Комплексна хранителна добавка, съдържаща отдавна установени билкови екстракти, органичен магнезий, витамин В и липиди, за да помогне на мозъчната функция да повиши умствената дейност, да увеличи концентрацията, да подобри паметта, като същевременно намали тревожността и стреса, причинени от забързания начин на живот.

Използване на древни билки

Индийската билка, бакопа, е била използвана в древната аюрведична медицинска система за подобряване на мозъчната функция, но днешната наука също е доказала нейната ефективност в множество изследвания на малки и големи. Това адаптогенно, антиоксидантно растение подобрява паметта, увеличава вниманието, помага за фокусиране.

Гинко билоба се използва широко от хиляди години за подобряване на когнитивните функции. Благодарение на положителния си ефект върху притока на кръв, нашият мозък е способен да абсорбира повече хранителни вещества и кислород, така че има билката има положителен ефект върху паметта и мисленето.

Ценни активни съставки за остра мисъл

Магнезият е необходим, за да функционира правилно нервната система. Недостатъчните нива на магнезий могат да причинят нарушения на нервната система, проблеми с паметта, стрес и безпокойство.

Пантотеновата киселина (витамин В5) може да спомогне за повишаване на умствената дейност, да намали умората и да спомогне за повишаване устойчивостта на стрес и да засили концентрацията.

Фосфатидилсеринът е естествен липид, който се среща в особено високи концентрации в мозъка. Той помага за мозъчната функция и мисловна дейност и може да забави загубата на памет, свързана със стареенето.

Медицински Център Качествен Живот препоръчва #boostUp, ако искате бързо решение за умствените предизвикателства, породени от ускорения начин на живот и стресовите ситуации в ежедневието!

Всички продукти на Calivita International: https://calivita.bg/products

Свързани статии

Хидрартроза или вода в коляното

Хидрартроза или вода в коляното

АвторХидрартроза (излив в коляното) е медицински термин, който се отнася до натрупването на течност във вътрешността на дадена става. Произходът на термина е от гръцки: hydor - вода; arthron - става; osis - болест. Тя може да се появи във всяка става, но засяга...

Пренатални медицински тестове и прегледи

Пренатални медицински тестове и прегледи

АвторБременността е едно наистина прекрасно преживяване. Всеки ден усещаш как животът се оформя в теб, а емоциите ти сякаш танцуват в ритъма на сърцето на бъдещото ти дете. Нежното усещане за движението на една малка ръчичка вътре в теб се превръща в сладка тайна, а...

Дефицит на селен – препоръки за консумация и начини на приложение

Дефицит на селен – препоръки за консумация и начини на приложение

АвторНай-често селенът се свързва със състоянието на щитовидната жлеза, но неговите ползи за здравето са много повече. Селенът е най-важният микроелемент за здравето на щитовидната жлеза, синтеза на половите хормони, атеросклерозата, безплодието, сърдечно-съдовата...

Предложения в нашия онлайн магазин