+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
В помощ на имунната система

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

Когато съпротивителните сили на организма отслабнат, той става по-податлив на инфекции, причинени от различни патогени (вируси, бактерии). Най-често микробите попадат в организма чрез храната, дихателната система или при нараняване на кожата. Някои хора преживяват това по-често от други. Имунната система и защита, както и възстановителните функции на тялото ни трябва да бъдат подпомагани непрекъснато, а не само когато вече сме болни.

Организмът може да окаже съпротива само при добро функциониране на вродената имунна система. Нейната главна задача е моментално да идентифицира попадналите в тялото ни болестотворни микроорганизми и веднага да ги унищожи. Благодарение на бързата и съвършена „работа” на имунната система ние често не забелязваме атаките на патогените. В случаите, когато се появят първите симптоми предизвикани от вируса на грип, като кашляне и кихане последвано от висока температура, означава че с определено количество вируси попаднали в организма, вродената имунна система не може да се справи. Тогава се активира т. нар. адаптивна имунна система. Невидимата до този момент работа на имунната система се проявява чрез висока температура, отпадналост или болезнено подуване на лимфните възли, което всъщност ни помага да преодолеем болестта.

24-часа имуннта система е в състояние на готовност да защитава нашия организъм от причинителите на болести, поради което по време на грип е претоварена. Способността й да ни защити ефективно, зависи от общото здравословно състояние на организма и начина ни на живот (напр. неправилно хранене, вредни навици, недостатъчна физическа активност и др.).

Работата на имунната система може да отслабне при ежедневно напрежение, стрес и преумора, както и от отрицателни мисли. Въздействието на тези влияния нарушават функцията на имунната система. Всяка една настинка, изглеждаща като незначително заболяване показва, че имунната система не функционира безупречно.

Ако съпротивителната сила на организма отслабне, той става податлив на всякакви заразни болести, причинявани от вируси и бактерии. При неефективно функциониране на имунната система могат да възникнат сериозни проблеми в системата за самозащита на организма не само поради въздействито на външни причинители, а и в резултат от процеси на самоунищожаване (автоимунно) или на злокачествено израждане (ракови заболявания).

Част от процеса за възпрепятстване възникването на болести, е укрепването на имунната система. Важно качество на имунната система е, че може да се възстановява.

Допълнителният прием на ImmunАid може да спомогне за по-бързото и ефективно възстановяване на имунната система. Синергичното действие на съдържащте се в продукта активни съставки котешки нокът и цинк, благоприятства правилното функциониране на имунната система и ефективно подпомага защитата на организма.

Котешки нокът

Използваното от хилядолетия лечебно растение Котешки нокът е лиана, която вирее в тропическите зони на Централна и Южна Америка. Растението се вие по дърветата, достигайки до 30 метра дължина. Името му произлиза от шипове със завита форма, които растат по него. Активното вещество, което съвременната наука е успяла да извлече от растението, се смята за едно от най-ефикасните средства, укрепващи имунната система.

Котешкият нокът притежава:

  • Противовъзпалително действие.
  • Антивирусно действие.
  • Антиоксидантно действие.
  • Снижаващо висока температура действие.
  • Диуретични свойства.
  • Благотворен ефект върху парасимпатикусовите функции на вегетативната нервна система.

Цинк

Минерал с уникално действие върху имунната система на човешкия организъм. Не може да бъде заменен от нито едно друго вещество. Цинкът има специфична роля за правилната дейност на имунната система, защото ускорява активността при създаването на защитни белтъци – антитела, способни да разпознаят и обезвредят попадналите в организма вредни чужди тела. Оттук следва, че при по-малко количество или загуба на цинк в организма, имунната система е по-слаба, неспособна да произвежда антитела и възможността за проникване на зарази е много по-голяма. Високото съдържание на цинк в продукта Immun Aid засилва имуностимулиращото действие на котешкия нокът.

Имунната система, съпротивителната сила на организма и способността за самоизлекуване трябва да се укрепват постоянно. Съдържащите се екстракт от котешки нокът и цинк в продукта ImmunAid взаимодействат синергично.

Immun Aid

Активни съставки/капсула:

Екстракт от Котешки нокът          400 mg

Цинк     3 mg

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

По 1 капсула  3 пъти на ден или по лекарско предписание.

ВНИМАНИЕ!

Не се препоръчва по време на бременност и кърмене!

При болки в стомашно-чревния тракт или при неясни случаи, преди употреба на продукта потърсете медицинска помощ!

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ!

Няма контраиндикации, ако се използва в препоръчаните дози.

Всички продукти на Calivita International: https://calivita.bg/products

Свързани статии

Ползи от куркумата при храносмилателни проблеми

Ползи от куркумата при храносмилателни проблеми

АвторКуркумата е растение от семейството на джинджифила и по произход е от Индия и Югоизточна Азия. Традиционно се използва като подправка и оцветяващ пигмент в различни храни и е също толкова чудесно като естествен консервант. Знаеш ли, че куркумата е това, което...

Витамини и растения, които подобряват партньорските отношения

Витамини и растения, които подобряват партньорските отношения

АвторПодобряването на отношенията в една двойка включва сложна формула от фактори, включително комуникация, взаимно разбиране, емоционална подкрепа и уважение. Въпреки това има някои вещества и храни, които се свързват с общи ползи за здравето и могат косвено да...

Решения при синдром на раздразнените черва

Решения при синдром на раздразнените черва

АвторСиндрома на раздразнените черва е все по-често срещано състояние и в тази статия ще откриеш повече за това какво представлява то, какви са причините и рисковите фактори и не на последно място какво можем да направим. Освен това ще се спрем на различните стратегии...

Предложения в нашия онлайн магазин