+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Съкровището на севера – течна омега 3

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

Когато чуете за „омега-3“, вероятно си спомняте, че сте го чували и преди. Вероятно звучи познато поне от описанията на продуктите по рафтовете на хранителните магазини: олио за готвене с омега-3, маргарини, обогатени с омега-3 и други. Не е учудващо, че това ценно олио е широко познато за сърдечно-съдовото здраве. Също така е полезно за нервната система и имунната система, въпреки че за тези ползи може да сте чували по-рядко. В тази статия сме се постарали да компенсираме липсата на информация и да ви представим нашия чисто нов продукт с омега-3: първокласната Nordic Pure Omega 3 Liquid на Calivita.

ПОВРАТНА ТОЧКА В ЕВОЛЮЦИЯТА НА ЧОВЕКАТА

Знаете ли, че Homo sapiens еволюира в съвременни хора по същото време, когато са се установили  близо до вода на морските брегове и са започнали да ядат морска риба? Тази повратна точка в човешката еволюция съвсем не е случайна: съдържанието на омега-3 мастни киселини и по-специално DHA (докозахексаенова киселина) в морските дарове е допринесло за увеличаване на размера и сложността на човешкия мозък и в крайна сметка изиграва ролята в подобряването на нашите умствени, поведенчески и двигателни способности. Това е причината за силната необходимост зародишът, кърмачетата и децата в ранна възраст да получават достатъчно DHA за своето развитие.

ЗАЩО НАЛИЧИЕТО НА ВИСОКИ НИВА НА ДОКОЗАХЕКСАЕНОВА КИСЕЛИНА Е ВАЖНО?

Съвсем наскоро изследванията, фокусирани по-конкретно върху относителните пропорции на DHA и EPA в омега-3 мастните киселини, установиха, че именно DHA има по-важен принос за развитието на мозъчните, очните и нервните клетки. DHA играе важна роля в еволюцията на мозъчните функции и зрението. Може да помогне за подобряване на когнитивните функции на децата, тяхната памет и способност да се фокусират, както и техните способности за учене и решаване на проблеми, включително при деца със синдром на дефицит на внимание. При бременни жени може да помогне за намаляване на риска от преждевременно раждане.

„АНТИ-ЕЙДЖИНГ“ ЕФЕКТ НА ОМЕГА-3 ВЪРХУ МОЗЪКА

Очевидно не само децата се нуждаят от здрава нервна система. В по-напреднала възраст е също толкова важно да запазите умствените си способности и да предотвратите или отложите умствения упадък възможно най-дълго. DHA оказва своеобразен ефект против стареенето на мозъка. Подпомага здравето и нормалното функциониране на нервната система, на ретината и нашето зрение. Той е инструмент за бързото мислене, решаване на проблеми и подпомага паметта. Консумацията му може да забави умствения разпад и деменцията, като същевременно помага за намаляване на симптомите на депресия.

КЛЕТЪЧНА ЗАЩИТА НА ВСИЧКИ НИВА

Омега-3 мастните киселини влияят благотворно върху всички клетки като ги правят много по-гъвкави. И колкото по-гъвкави са вашите клетки, толкова по-способни стават те в поддържането на имунната система в борбата срещу патогените. Омега-3 мастните киселини могат ефективно да помогнат за намаляване на възпалението. Те предприемат действия не само директно срещу действителните болки, но и косвено, като помагат за предотвратяване на хронично възпаление на ниско ниво на първо място. В резултат на това те играят роля за подобряване на инсулиновата чувствителност и намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Те подпомагат нормалната сърдечна функция, както и нивата на холестерола.

Въпреки многобройните си предимства, морската риба изглежда не намира пътя си достатъчно често до масите на хората в западния свят. Шокиращо е, че съдържанието на DHA в майчиното мляко е намаляло драстично през последните тридесет години. Имайки предвид тези опасения, най-новият омега-3 продукт на CaliVita – Nordic Pure Omega 3 Liquid, е подсилен с по-високо съотношение на DHA. Новият продукт е в течна форма и притежава прекрасен натурален лимонов аромат за страхотен вкус.

ПРОСТО И БЕЗОПАСНО

Рибеното масло в нашата Nordic Pure Omega 3 Liquid идва от изключително чист източник: извлечено е от прясна риба, уловена в Северно море край исландския бряг. Що се отнася до съдържанието му, то е просто и безопасно: не съдържа други активни съставки, изкуствени добавки или консерванти и не е добавена захар при производството, за да запази ценните хранителни вещества, намиращи се в рибата, като например витамините A и D .

ЗA КОНСУМАЦИЯ С УДОВОЛСТВИЕ

Тази течност със страхотен вкус е лесна за дозиране и е изключително удоволствие да се консумира. Може да се ползва от малки и големи. Тя предлага безопасна алтернатива за всеки, който има проблеми с преглъщането на таблетки или хапчета за дъвчене.

Всички продукти на Calivita International могат да бъдат намерени в онлайн магазина.  

 

Свързани статии

Решения при синдром на раздразнените черва

Решения при синдром на раздразнените черва

АвторСиндрома на раздразнените черва е все по-често срещано състояние и в тази статия ще откриеш повече за това какво представлява то, какви са причините и рисковите фактори и не на последно място какво можем да направим. Освен това ще се спрем на различните стратегии...

Epsom Detox Caps: Освободи се от запека с английска сол на капсули

Epsom Detox Caps: Освободи се от запека с английска сол на капсули

АвторЛекият запек, който се появява от време на време, може да не изглежда прекалено натоварващ нито за тялото, нито за настроението ти. Но в действителност това състояние не е толкова невинно: то може да се превърне в ежедневна неприятност и да направи живота...

Purest Sea Essence: Мощната алкализираща сила на чистите водорасли

Purest Sea Essence: Мощната алкализираща сила на чистите водорасли

АвторВ много отношения новото време следва естествения си ход. Откритията и подобренията изобилстват и ни помагат да вършим работата си по-бързо, да живеем по-добре и по-лесно. Но това, което би могло да работи добре в някои области, не е задължително да важи за...

Предложения в нашия онлайн магазин