+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Три основни помощника срещу стреса

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

Помниш ли времето, когато стресът беше дума, която се употребяваше от време на време като нещо екзотично? И да, това време не беше много отдавна. Всъщност оттогава минаха само около две десетилетия. В днешния бясно препускащ свят имаш нужда от помощници, за да се справиш със стреса. Открий кои са те. 

Стрес, причинен от скоростта, с която се движи света

Светът около нас се движи все по-бързо и по-бързо. Преди 10 години средностатистическият човек консумираше дневно 5 пъти повече информация, отколкото през 80-те години. През 2010-та това се равняваше на 174 вестника на ден. От тогава до сега животът ни се е ускорил още повече, а информацията, която ежедневно ни залива е огромна.

Ролите, които изпълняваме, също се промениха. Жените все повече се опитват да намерят равновесието между семейния живот и кариерата, а мъжете поемат по-голяма част от домашните задължения и грижата за децата. В семействата с един родител нещата са още по-сложни. Затова никак не е чудно, че сред всичките тези изисквания и роли, с които жонглираме ежедневно, се чувстваме претоварени и изтощени психически и физически.

В подобни моменти грижата за физическото, психическото и емоционалното здраве става още по-важна, защото само тогава можем да се справим с всичко, което животът ни поднася.

За щастие в богатата гама от продукти на Calivita можем да намерим три плюс едно решения за ефективно намаляване на стреса.

С витамини срещу стреса

Стресът подлага нервната и имунната система на изпитание затова е нужно да им обърнем специално внимание. Комплексният продукт Stress Management, съдържащ витамини от В групата, в допълнение с витамин С и магнезий, има позитивен ефект върху тялото и ума. Той подкрепя имунната и енергийния метаболизъм.  

Ползи от витамините от група В

Витамин В1 (Тиамин) – незаменим в метаболизма на въглехидратите и функционирането на мускулната и нервната системи. Подобрява умствената работоспособност. 

Витамин В2 (Рибофлавин) – играе важна роля при синтеза на хемоглобина, метаболизма на белтъците, въглехидратите и мазнините. Подобрява зрението. 

Витамин В3 (Ниацинамид) – играе важна роля в биологичното окисление, производството на енергия, метаболизма и синтеза на мазнини и въглехидрати, нормалното функциониране на храносмилателните органи, нервната система, кожата, както и за синтеза на някои хормони. 

Витамин В4 (Фолиева киселина) – участва в изграждане на червените кръвни телца и подобрява абсорбцията на желязото. Подобрява метаболизма на някои аминокиселини и синтеза на нуклеиновите киселини. Прилага се при лечение на анемии. 

Витамин В5 (Пантотенова киселина) – участва в метаболизма и трансформацията на въглехидратите и мазнините и нормалното функциониране на надбъбречните жлези. 

Витамин В6 (Пиридоксин) – важна съставка на много ензими. Участва в метаболизма на аминокиселините, есенциалните мастни киселини и желязото. Необходим е за изграждането на червените кръвни телца и антитела. 

Витамин В7 (Биотин) – поддържа кожата здрава и облекчава мускулните болки. Предпазва косата от побеляване и косопад. 

Витамин В8 (Холин) – подпомага процесите на детоксикация при лекарствена употреба. Засилва мозъчните функции и паметта. 

Витамин В9 (Инозитол) – играе важна роля в пренасянето на нервно-мускулните импулси и храненето на мозъчните клетки. Предотвратява развитието на атеросклероза. 

Витамин В10 (парааминобензоена киселина) – участва в метаболизма на желязото и формирането на еритроцитите. Предотвратява преждевременното побеляване на косата и появата на кожни екземи. 

Витамин В12 (Цианкобаламин) – Подпомага растежа, подобрява апетита, увеличава телесното тегло и се прилага при терапия на анемия. Укрепва нервната система, подобрява концентрацията и паметта. Действа оптимално само в присъствието на витамин В6.

Помощ от минералите при живот, изпълнен със стрес

Ако водите трескав живот, изпълнен със стрес, психическо и/или физическо напрежение, формулата MagneZi B6 е специално за вас. Магнезият, витамин В6 и цинкът формират добре позната тройка от активни съставки, които работят перфектно заедно.

Витамин В6 играе първостепенна роля във функционирането на нервната система. Магнезият активира няколко ензима, участващи в процесите на производство на енергия, включително в балансираното функциониране на нервната система и в процеса на мускулното съкращение.

Цинкът като антиоксидант, блокира вредните оксидативни процеси в организма. В тялото няма големи депа за натрупване на резерви от цинк, затова неговата редовна суплементация е много важна.

Продуктът MagneZi B6 е създаден в лесна за усвояване от тялото форма, като специално подпомага дейността на мускулите и нервната система.

Билки и лечебни треви при стрес

Сред билковите продукти и лечебни растения се откроява едно специално растение – Rhodiola rosea, което ние в България наричаме още златен корен. Това растение притежава почти невероятни качества за запазване на здравето и има изразено адаптогенно и изключително високо антиоксидантно действие. 

Продуктът Rhodiolin на Calivita е създаден въз основата на екстракти от златен корен с добавен цинк, за подпомагане на възстановяване на хомеостазата, водещо до равновесие на имунната и хормоналната системи.  

Rhodiolin подпомага сърдечната функция, регулира и нормализира сърдечния ритъм, оросяването на мозъка и мускулите, поддържа оптимално кръвно налягане. Активните съставки повишават серотонина в мозъка, който елиминира депресивната симптоматика и подобряват умствената активност, способността за съсредоточаване и паметта.

Ако стресът ви изтощава ежедневно, опитайте тези три продукта или изберете комбинирания пакет „Антистрес“  и свалете тежестта от раменете си. Препоръчайте ги и на своите приятели, всеки се нуждае от по-малко стрес в живота си!

Ще откриете всички продукти на Calivita в онлайн магазина.  

Свързани статии

Хидрартроза или вода в коляното

Хидрартроза или вода в коляното

АвторХидрартроза (излив в коляното) е медицински термин, който се отнася до натрупването на течност във вътрешността на дадена става. Произходът на термина е от гръцки: hydor - вода; arthron - става; osis - болест. Тя може да се появи във всяка става, но засяга...

Пренатални медицински тестове и прегледи

Пренатални медицински тестове и прегледи

АвторБременността е едно наистина прекрасно преживяване. Всеки ден усещаш как животът се оформя в теб, а емоциите ти сякаш танцуват в ритъма на сърцето на бъдещото ти дете. Нежното усещане за движението на една малка ръчичка вътре в теб се превръща в сладка тайна, а...

Дефицит на селен – препоръки за консумация и начини на приложение

Дефицит на селен – препоръки за консумация и начини на приложение

АвторНай-често селенът се свързва със състоянието на щитовидната жлеза, но неговите ползи за здравето са много повече. Селенът е най-важният микроелемент за здравето на щитовидната жлеза, синтеза на половите хормони, атеросклерозата, безплодието, сърдечно-съдовата...

Предложения в нашия онлайн магазин