+359878941010 info@qlife.bg
Изберете страница
Как да спрем болката в ставите?

Автор

Екип на МЦ Качествен Живот

Екип на МЦ Качествен Живот

Здравето на костно-ставния апарат зависи от множество фактори и най-вече от нашите хранителни и двигателни навици още от ранно детство. Набавянето на полезни за организма белтъчини, мазнини и въглехидрати, осигуряващи необходимото количество витамини, минерали и микроелементи е ключово за поддържането на здрав костно-ставен апарат в по-напреднала възраст.

Заседналият начин на живот, наднорменото тегло и затлъстяването или обратното – твърде строги диети продължително време или прекомерни физически натоварвания могат да доведат до редица травми и патологии по костите и ставите.

Знаете ли, че 43% от страдащите от артрит възрастни се затрудняват при изпълнение на ежедневните си дейности, като 1/3 от тях са с ограничена възможност да се навеждат напред, да коленичат или да сгъват ръце в лактите си, както и 1/4 не могат да извървят повече от 400 м. Артритните възпаления обикновено се лекуват с лекарства, но употребата на стероиди може да увреди сърцето и черния дроб, а нестероидните водят до стомашни кръвоизливи и язва.

В случай на сериозна болка или възпаление, препоръчваме консултация със специалист- кинезитерапевт, който да даде насоки за лечение и последваща рехабилитация. Освен препоръки за двигателна активност и подходящи упражнения, лечебен масаж и начин на хранене, нашите специалисти посочват необходимостта от допълнителен прием на хранителни добавки, който да подсили процеса на лечение.

Продуктът Curcuma Pro е създаден на основата на куркума, едно от веществата, които съдържа е куркумин – силен антиоксидант, за който се предполага, че е сред най-мощните противовъзпалителни вещества, доказал своите полезни ефекти в случаите, например, когато възпалението е органичен компонент на хронично заболяване, поради което се прилага при лечение на артритни, храносмилателни и сърдечни заболявания, а също така при депресия и диабет. Куркума оказва благотворно действие при болни стави, артрит, тендовагинит, травми, възпалителни процеси, остеоартрит и болки в сухожилията. Помага за здрави кости, действайки вътрешно като смазочен материал за ставите. Съдържащият се в Curcuma Pro екстракт от пипер БиоПерин® има способността да повишава бионаличността на хранителните вещества, включително и отделянето на куркума в тялото, така че усвояването ù се увеличава с повече от двайсет пъти, оставайки активна за по-дълго време.

SharkAid или хрущялът от акула успешно се използва от спортисти главно при травми в костите и ставите, както и за  профилактика на някои туморни и ракови заболявания. Повлиява симптомите при ревматоиден артрит, остеоартрит, псориазис, кожни заболявания, очни усложнения на диабет. Има добър противовъзпалителен ефект и се препоръчва като продукт, подпомагащ профилактиката и общата терапия на някои заболявания.

Пакет “Здрави кости и стави” включва Curcuma Pro и Shark Aid с 25% отстъпка от редовните цени на продуктите за оптимални резултати, когато лекуваме заболявания на костно-ставния апарат. Не бива да забравяме, че освен редовен прием на природни добавки, здравето на костите и ставите зависи и от редовната двигателна активност и здравословно хранене. Всички добавки на Calivita International са с гарантиран естествен произход, повече информация тук

Всички продукти на Calivita International могат да се поръчат онлайн на: https://calivita.bg/products

Свързани статии

Подготовката на децата за училище започва с подготовка на тяхното здраве

Подготовката на децата за училище започва с подготовка на тяхното здраве

АвторПървият учебен ден наближава и докато се стараем да осигурим всички необходими училищни принадлежности, не бива да забравяме, че здравето на децата е основен приоритет! Силните и здрави деца се изявяват по-добре в училище, както физически, така и умствено. Затова...

Хипофункция на щитовидната жлеза – какви са симптомите?

Хипофункция на щитовидната жлеза – какви са симптомите?

АвторНарушената функция на щитовидната жлеза е все по-често срещан здравословен проблем дори при хора на сравнително млада възраст, като от хипотиреоидизъм (понижена функция на щитовидната жлеза) са застрашени най-вече жените след 35 години. Първоначално оплакванията...

Безпокойство, страх и напрежение – имаме решение

Безпокойство, страх и напрежение – имаме решение

Автор Високите нива на негативен стрес в организма оказват значителни последици върху нашето здраве. Често пъти физиологични оплаквания като стомашно-чревни неразположения, главоболие, необичайна умора, сърцебиене, повишено кръвно налягане, болки във врата и гръбнака,...

Предложения в нашия онлайн магазин