+359878941010 manager@qlife.bg
Select Page
Как да спрем болката в ставите?

Автор

Екип на МЦ Качествен Живот

Екип на МЦ Качествен Живот

Здравето на костно-ставния апарат зависи от множество фактори и най-вече от нашите хранителни и двигателни навици още от ранно детство. Набавянето на полезни за организма белтъчини, мазнини и въглехидрати, осигуряващи необходимото количество витамини, минерали и микроелементи е ключово за поддържането на здрав костно-ставен апарат в по-напреднала възраст.

Заседналият начин на живот, наднорменото тегло и затлъстяването или обратното – твърде строги диети продължително време или прекомерни физически натоварвания могат да доведат до редица травми и патологии по костите и ставите.

Знаете ли, че 43% от страдащите от артрит възрастни се затрудняват при изпълнение на ежедневните си дейности, като 1/3 от тях са с ограничена възможност да се навеждат напред, да коленичат или да сгъват ръце в лактите си, както и 1/4 не могат да извървят повече от 400 м. Артритните възпаления обикновено се лекуват с лекарства, но употребата на стероиди може да увреди сърцето и черния дроб, а нестероидните водят до стомашни кръвоизливи и язва.

В случай на сериозна болка или възпаление, препоръчваме консултация със специалист- кинезитерапевт, който да даде насоки за лечение и последваща рехабилитация. Освен препоръки за двигателна активност и подходящи упражнения, лечебен масаж и начин на хранене, нашите специалисти посочват необходимостта от допълнителен прием на хранителни добавки, който да подсили процеса на лечение.

Продуктът Curcuma Pro е създаден на основата на куркума, едно от веществата, които съдържа е куркумин – силен антиоксидант, за който се предполага, че е сред най-мощните противовъзпалителни вещества, доказал своите полезни ефекти в случаите, например, когато възпалението е органичен компонент на хронично заболяване, поради което се прилага при лечение на артритни, храносмилателни и сърдечни заболявания, а също така при депресия и диабет. Куркума оказва благотворно действие при болни стави, артрит, тендовагинит, травми, възпалителни процеси, остеоартрит и болки в сухожилията. Помага за здрави кости, действайки вътрешно като смазочен материал за ставите. Съдържащият се в Curcuma Pro екстракт от пипер БиоПерин® има способността да повишава бионаличността на хранителните вещества, включително и отделянето на куркума в тялото, така че усвояването ù се увеличава с повече от двайсет пъти, оставайки активна за по-дълго време.

SharkAid или хрущялът от акула успешно се използва от спортисти главно при травми в костите и ставите, както и за  профилактика на някои туморни и ракови заболявания. Повлиява симптомите при ревматоиден артрит, остеоартрит, псориазис, кожни заболявания, очни усложнения на диабет. Има добър противовъзпалителен ефект и се препоръчва като продукт, подпомагащ профилактиката и общата терапия на някои заболявания.

Пакет “Здрави кости и стави” включва Curcuma Pro и Shark Aid с 25% отстъпка от редовните цени на продуктите за оптимални резултати, когато лекуваме заболявания на костно-ставния апарат. Не бива да забравяме, че освен редовен прием на природни добавки, здравето на костите и ставите зависи и от редовната двигателна активност и здравословно хранене. Всички добавки на Calivita International са с гарантиран естествен произход, повече информация тук

Всички продукти на Calivita International могат да се поръчат онлайн на: https://calivita.bg/products

Свързани статии

Ползи от добавките на Calivita

Ползи от добавките на Calivita

Автор  През годините разбрахме, че здравето и доброто настроение изискват цялостен подход отвътре-навън. Продуктите на Calivita поддържат и защитават естествения баланс на тялото. Десетилетия опит стоят зад създаването на портфолио от над 100 продукта с...

Хранително отравяне. Превенция, разпознаване и третиране

Хранително отравяне. Превенция, разпознаване и третиране

АвторХранителното отравяне е състояние, причинено от консумация на храна, заразена с бактерии, вируси, паразити или токсични химикали. Замърсените храни могат да варират от недостатъчно добре сготвено месо до недостатъчно добре сготвени зеленчуци или непастьоризирано...

Хидрартроза или вода в коляното

Хидрартроза или вода в коляното

АвторХидрартроза (излив в коляното) е медицински термин, който се отнася до натрупването на течност във вътрешността на дадена става. Произходът на термина е от гръцки: hydor - вода; arthron - става; osis - болест. Тя може да се появи във всяка става, но засяга...

Предложения в нашия онлайн магазин