Изберете страница
Как да спрем болката в ставите?

Автор

Екип на МЦ Качествен Живот

Екип на МЦ Качествен Живот

Здравето на костно-ставния апарат зависи от множество фактори и най-вече от нашите хранителни и двигателни навици още от ранно детство. Набавянето на полезни за организма белтъчини, мазнини и въглехидрати, осигуряващи необходимото количество витамини, минерали и микроелементи е ключово за поддържането на здрав костно-ставен апарат в по-напреднала възраст.

Заседналият начин на живот, наднорменото тегло и затлъстяването или обратното – твърде строги диети продължително време или прекомерни физически натоварвания могат да доведат до редица травми и патологии по костите и ставите.

Знаете ли, че 43% от страдащите от артрит възрастни се затрудняват при изпълнение на ежедневните си дейности, като 1/3 от тях са с ограничена възможност да се навеждат напред, да коленичат или да сгъват ръце в лактите си, както и 1/4 не могат да извървят повече от 400 м. Артритните възпаления обикновено се лекуват с лекарства, но употребата на стероиди може да увреди сърцето и черния дроб, а нестероидните водят до стомашни кръвоизливи и язва.

В случай на сериозна болка или възпаление, препоръчваме консултация със специалист- кинезитерапевт, който да даде насоки за лечение и последваща рехабилитация. Освен препоръки за двигателна активност и подходящи упражнения, лечебен масаж и начин на хранене, нашите специалисти посочват необходимостта от допълнителен прием на хранителни добавки, който да подсили процеса на лечение.

Продуктът Curcuma Pro е създаден на основата на куркума, едно от веществата, които съдържа е куркумин – силен антиоксидант, за който се предполага, че е сред най-мощните противовъзпалителни вещества, доказал своите полезни ефекти в случаите, например, когато възпалението е органичен компонент на хронично заболяване, поради което се прилага при лечение на артритни, храносмилателни и сърдечни заболявания, а също така при депресия и диабет. Куркума оказва благотворно действие при болни стави, артрит, тендовагинит, травми, възпалителни процеси, остеоартрит и болки в сухожилията. Помага за здрави кости, действайки вътрешно като смазочен материал за ставите. Съдържащият се в Curcuma Pro екстракт от пипер БиоПерин® има способността да повишава бионаличността на хранителните вещества, включително и отделянето на куркума в тялото, така че усвояването ù се увеличава с повече от двайсет пъти, оставайки активна за по-дълго време.

SharkAid или хрущялът от акула успешно се използва от спортисти главно при травми в костите и ставите, както и за  профилактика на някои туморни и ракови заболявания. Повлиява симптомите при ревматоиден артрит, остеоартрит, псориазис, кожни заболявания, очни усложнения на диабет. Има добър противовъзпалителен ефект и се препоръчва като продукт, подпомагащ профилактиката и общата терапия на някои заболявания.

Пакет “Здрави кости и стави” включва Curcuma Pro и Shark Aid с 25% отстъпка от редовните цени на продуктите за оптимални резултати, когато лекуваме заболявания на костно-ставния апарат. Не бива да забравяме, че освен редовен прием на природни добавки, здравето на костите и ставите зависи и от редовната двигателна активност и здравословно хранене. Всички добавки на Calivita International са с гарантиран естествен произход, повече информация тук

Всички продукти на Calivita International могат да се поръчат онлайн на: https://calivita.bg/products

Свързани статии

Безпокойство, страх и напрежение – имаме решение

Безпокойство, страх и напрежение – имаме решение

Автор Високите нива на негативен стрес в организма оказват значителни последици върху нашето здраве. Често пъти физиологични оплаквания като стомашно-чревни неразположения, главоболие, необичайна умора, сърцебиене, повишено кръвно налягане, болки във врата и гръбнака,...

Да отслабнем лесно и здравословно

Да отслабнем лесно и здравословно

АвторТеглото е важно да бъде в норма не само за да се чувстваме добре, но и заради здравословното ни състояние. Наднорменото тегло и затлъстяването водят до сериозни последствия за организма като сърдечно-съдови заболявания, хормонални смущения, сънна апнея,...

ПРИРОДНИЯТ АСПИРИН  WHITE WILLOW

ПРИРОДНИЯТ АСПИРИН WHITE WILLOW

Автор Позволявам си като лекар, да сподела моето мнение по повод препоръките, които се дават напоследък, за използването на Парацетамол като противовъзпалително и антипиретично средство, особено при инфекцията с Covid-19.Имам горчив спомен от приложението му при...

Предложения в нашия онлайн магазин