+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
#cheerUp – Върни баланса обратно
cheerUp-върни баланса обратно

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

В този забързан свят, всичко е свързано с представянето. Нищо чудно, че все повече и повече млади възрастни около нас страдат от бърнаут. Последните осемнадесет месеца само влошиха ситуацията. За щастие имаме нещо в ръкава, за да им помогнем: приветствай новия продукт на Calivita – опитай #cheerUp!

Важността да направиш правилното решение

Когато си млад, обикновено много неща вървят паралелно в живота ти – неща, които се опитваш да постигнеш, контролираш и управляваш едновременно. Вероятно искаш да се представиш добре и да имаш добри резултати в обучението, за да имаш добра кариера; желаеш да намериш идеалния партньор и може би дори имаш готино хоби, с което се отличаваш.

Звучи ли ти познато?

В днешно време е задължително да създаваш публикации за всички неща, които правиш и да ги споделяш с останалите възможно най-скоро. Защото, ако не присъстваш онлайн, все едно не съществуваш. Не можеш да правиш нещата бавно и малко по малко, защото алармата в главата ти веднага се включва и те кара да се страхуваш, че може да изпуснеш нещо. В този свят има безкрайни възможности и е трудно да се вземат безупречни решения.

И ако нещо обърка плановете ти, мислиш, че ти самият си направил грешка – чувство, което трудно отминава. През последните осемнадесет месеца нещата станаха още по-стресиращи и вероятно все още не си имал шанс да си върнеш стария живот с познатите форми на образование и забавления или дори си го направил само частично и за кратко.

И макар целите и задачите ти да стават малко неясни, проблемите се дефинират все по-ясно и стават трудни за споделяне, а тревожността и мрачните чувства се увеличават. Някои хора търсят краткосрочно облекчение с психологически активни вещества като алкохол, тютюнопушене, наркотици или лекарства.

Но това не е решение. За да намериш истинско решение, трябва да идентифицираш своя „нормален“ ритъм и да се върнеш към него; трябва да говорш и споделяш въпросите и проблемите, които държат ума ти зает. Ако не можеш да намериш начин да направиш това или лошото настроение продължава, въпреки че открито си споделил проблемите, тогава е наложително да намериш решение, което не вреди на здравето то и не води до пристрастяване.

Без странични ефекти, без пристрастяване

Нашият нов продукт, #cheerUp, може да ти бъде полезен, ако изпитваш подобни проблеми. Неговите съставки са изцяло натурални: съдържа аминокиселини, естествено произведени от тялото, а ползите от тях са допълнително подсилени от витамини, минерали и лечебни билки.

Избрахме активните му съставки така, че да подкрепят възстановяването на психическото равновесие по множество начини без странични ефекти или пристрастяване. Искахме да се уверим, че активните вещества в продукта се абсорбират лесно, за да достигнат точното си предназначение. Затова те са в органична форма, с естествени носители и без изкуствени добавки. Нека ги разгледаме отблизо и да видим как подкрепят добрата кауза!

Пазител на хормоните на щастието

Една от ключовите активни съставки на този продукт се нарича N-Ацетил-L-карнитин. Това е специална аминокиселина, естествено произведена от тялото, нещо, което можеш да си доставиш и от месото. Това, което го прави специален е, че според последните изследвания неговата ефикасност е наравно с антидепресантите, но без общите странични ефекти и пристрастяващи им свойства. Той действа като помага за инхибиране на разграждането на така наречените „хормони на щастието“ (т.е. допамин и серотонин), така че нивата им остават по-високи в тялото. Намалява умствената умора, подобрява нарушенията на съня, повишава способността за концентрация и повишава жизнената ви енергия.

Другата аминокиселина в него се нарича САМ (S-Аденозил метионин), която тялото ти също е в състояние да произвежда самостоятелно. Изследвания са установили ниски нива на САМ при хора, страдащи от депресия. Така добавянето му може да има положителен ефект при депресивни състояния. Той играе и роля за намаляване на ниските нива на възпаление, като индиректно оказва благоприятен ефект върху цялото тяло.

Традиционен ресурс

Маточината е билково средство, особено подходящо за прием при психологически тежки периоди. Известно е, че намалява постоянния стрес и напрежение, облекчава тревожността, подобрява нарушенията на съня и облекчава умората и изтощението – нищо чудно, че хората, страдащи от подобни проблеми, намират за полезна настойка от тази ценна билка. Маточината много често се препоръчва и използва от професионалисти като първа стъпка в опит да помогнат за подобряване на меланхолията преди предписването на антидепресанти, а в някои случаи се оказва напълно достатъчно средство.

Тримата мускетари

Отдавна е известно, че магнезият, витамин В6 и цинк, прилагани в комбинация, намаляват стреса. Стресът увеличава загубата на магнезий, така че добавянето му помага за възстановяване на баланса на нервната система. Известно е, че магнезият намалява нервността, тревожността и депресията. Витамин B6 е идеален помощник на магнезия, тъй като му помага да навлезе в клетките и не позволява на тялото да го загуби твърде бързо. Цинкът е още едно нещо, необходимо за здравословното функциониране на нервните клетки; благодарение на своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, този елемент помага в борбата с лошото настроение по косвен начин.

Разнообразен витамин С

Ролята на витамин С може да е малко по-малко известна във връзка с борбата със стреса, въпреки че е един от най-важните антиоксиданти, поддържащи нервната система. Проучвания свързват ниските нива на този витамин с повишените шансове за разстройства на настроението. В тази светлина е от ключово значение да осигуриш адекватни количества от него за тялото си.

Не се срамувай: потърси помощ!

Съставките, които комбинирахме, за да създадем #cheerUp, предлагат прекрасно решение за депресия и прегаряне или бърнаут: те имат потенциала да ти помогнат да възстановиш психологическия си баланс и да живееш живота си по-хармонично. Продуктът предлага тези предимства без странични ефекти или риск от пристрастяване, единствено с помощта на естествени активни вещества, без никакви изкуствени добавки, под формата на билкови таблетки.

Ако изпитваш някой от споменатите по-горе проблеми, не се срамувай да помолиш за помощ и не се колебай да приемеш подкрепа. Ако имаш познат, който се бори с подобни състояния, сподели тази информация с него, нека се грижим добре един за друг!

#CHEERUP! Прави света по-добро място!

Всички продукти на Calivita International могат да бъдат намерени в онлайн магазина.  

Източници: 

Coronavirus Student Survey phase III November 2020 Mental health and wellbeing Commissioned by NUS, NUS Charity; TOTUM and the Co-op Acetyl-L-Carnitine Supplementation and the Treatment of Depressive Symptoms: A Systematic Review and Meta-Analysis – Veronese N et al., Psychosom Med. 2018 Feb/Mar;80:154-159.
S-Adenosyl Methionine (SAMe) for Depression in Adults – Wilson, A. et al., Issues Ment Health Nurs. 2019 Aug;40(8):725-726.
Effects of Melissa officinalis L. on Reducing Stress, Alleviating Anxiety Disorders, Depression, and Insomnia, and Increasing Total Antioxidants in Burn Patients – Shirin Chehroudi et al., Trauma Mon. 2016 July; 22(4):e33630.
Superiority of magnesium and vitamin B6 over magnesium alone on severe stress in healthy adults with low magnesemia: A randomized, single-blind clinical trial – Etienne Pouteau et al., PLoS ONE 13(12): e0208454.
Zinc, Magnesium, Selenium and Depression: A Review of the Evidence, Potential Mechanisms and Implications – Jessica Wang et al., Nutrients 2018, 10(5), 584.
Does Vitamin C Influence Neurodegenerative Diseases and Psychiatric Disorders?  Joanna Kocot et al.- Nutrients 2017, 9, 659.

 

Свързани статии

Решения при синдром на раздразнените черва

Решения при синдром на раздразнените черва

АвторСиндрома на раздразнените черва е все по-често срещано състояние и в тази статия ще откриеш повече за това какво представлява то, какви са причините и рисковите фактори и не на последно място какво можем да направим. Освен това ще се спрем на различните стратегии...

Epsom Detox Caps: Освободи се от запека с английска сол на капсули

Epsom Detox Caps: Освободи се от запека с английска сол на капсули

АвторЛекият запек, който се появява от време на време, може да не изглежда прекалено натоварващ нито за тялото, нито за настроението ти. Но в действителност това състояние не е толкова невинно: то може да се превърне в ежедневна неприятност и да направи живота...

Purest Sea Essence: Мощната алкализираща сила на чистите водорасли

Purest Sea Essence: Мощната алкализираща сила на чистите водорасли

АвторВ много отношения новото време следва естествения си ход. Откритията и подобренията изобилстват и ни помагат да вършим работата си по-бързо, да живеем по-добре и по-лесно. Но това, което би могло да работи добре в някои области, не е задължително да важи за...

Предложения в нашия онлайн магазин