+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Етеричните масла – капка здраве от природата
мотивация за бизнес през лятото

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

Въпреки че оказват положителен ефект върху настроението, етеричните масла могат да имат и редица ползи за здравето. Но разбира се, правилният избор има значение! Когато купувате етерични масла, е особено важно да обърнете внимание на качеството и произхода. Уверете се, че избирате продукти от надежден източник, за да избегнете покупката на фалшиви синтетични масла, които често съдържат евтини, разредени активни вещества.

НАТУРАЛНО ЧИСТИ

Новите естествени растителни етерични масла на Calivita са 100 процента чисти. Нашата нова продуктова фамилия се състои от три нови члена, които са сертифицирани за биологични продукти. Това означава, наред с други неща, че те са сертифицирани да не съдържат всякакви химикали, инсектициди, пестициди или други замърсители. Освен това са без синтетични вещества, изкуствени аромати или примеси.

ПЪРВОКАЧЕСТВЕНИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

В Calivita извличаме активните съставки на нашите етерични масла от ценни части на прясно събраните растения. Ние разчитаме на щадящ процес, за да сме сигурни, че получаваме високи концентрации на ценните летливи компоненти. Благодарение на високото съдържание на активни съставки, много малко количество от нашите етерични масла носи големи ползи: няколко капки ще са достатъчни, за да можете да се насладите на завладяващите, прекрасни аромати, както и на всички техни полезни ефекти. 

Висококачествените етерични масла също са безопасни за употреба: те не предизвикват алергични реакции или кожни обриви, ако следвате внимателно указанията за приложение.

ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН

Органичното етерично масло от лимон на Calivita (Organic Lemon Oil) е естествено освежаващо средство за подобряване на настроението с антидепресантни ефекти.

Освен това то може да се похвали и с потенциал да вдъхновява творчески мисли и да повишава концентрацията и умствените сили като цяло. Благодарение на своите антивирусни и антибактериални свойства, той може да помогне за предотвратяване, както и за лечение на инфекции и дори за облекчаване на сутрешното гадене и гадене, често срещани заболявания по време на бременност.

ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА

Нашето органично етерично масло от лавандула (Organic Lavender Oil) има успокояващ ефект, както върху тялото, така и върху ума. Той е популярно средство за облекчаване на стреса и дори има лечебни, антисептични и противовъзпалителни свойства. В допълнение към това, то е известно и още като спазмолитично средство, което помага за облекчаване на подуване на корема – полезно при стомашни болки или колики в корема. През студения сезон маслото от лавандула се използва против кашлица и предпазване от патогени.

ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ ТАМЯН

Ненапразно тамянът (Organic Frankincense Oil) е известен като „кралят на етеричните масла“. Всъщност това скъпоценно вещество е използвано в голямо разнообразие от Античността: то е било популярно в грижата за красотата, известно е със своите лечебни свойства и дори се прилага за духовни цели: като например за вдъхновяване на дълбоко размишление и медитация и предизвикване на добър нощен сън.

Освен всички тези предимства, благодарение на качествата си на дезинфектант, органичното етерично масло от тамян от Calivita може да се използва за намаляване на симптомите на заболявания на горните дихателни пътища и дори да помогне за облекчаване на гадене и усещане за повръщане.

Освежаващ лимон, успокояваща лавандула или ценен тамян – не се колебайте да разгледате нашата гама от етерични масла и да намерите това, което най-добре отговаря вашите собствени нужди в момента!

Можеш да откриеш всички масла в онлайн магазина.  

Предупреждение:

Само за външна употреба. Не поглъщайте. Дръжте далеч от деца. Не се препоръчва, ако сте бременна, кърмите и за деца под 8 години. Избягвайте контакт с очите, вътрешните уши, чувствителните зони по кожата. Не използвайте неразредено. Известно е, че лимоновото масло провокира фототоксичност: избягвайте излагането на слънчева светлина, след като сте приложили този продукт. В допълнение към общите предупреждения, за потенциалните употреби на всеки отделен продукт, моля, консултирайте се и следвайте препоръките за отделните продукти.

 

Свързани статии

Защо е важно ексфолирането на кожата през студените зимни месеци

Защо е важно ексфолирането на кожата през студените зимни месеци

АвторЗа повечето от нас ексфолирането през зимата изглежда донякъде нелогично - защо да ексфолираме кожата, която вече е изложена на агресивни външни фактори като влажност и много ниски температури навън, както и на сух, изкуствено затоплен въздух у дома, в колата или...

HerbAid – билков спрей за първа помощ за цялото семейство

HerbAid – билков спрей за първа помощ за цялото семейство

АвторЗанимавате се със зимни спортове или се подготвяте за Коледа? Толкова е лесно да се получат понякога дребни (а понякога и по-големи) наранявания: порязвания, изгаряния, одрасквания или навяхвания. Важно е да имате под ръка нещо, което идва на помощ и предлага...

Gummy Kids – витамини за деца, в които ще се влюбиш и ти

Gummy Kids – витамини за деца, в които ще се влюбиш и ти

АвторЗнаете ли, че развитието на костите при децата е свързано с увеличаването на витамин К в костите? Или че недостигът на йод се смята за най-честата предотвратима причина за умствено изоставане? Всъщност недостигът на йод може да доведе до по-нисък от средния...

Предложения в нашия онлайн магазин