+359878941010 manager@qlife.bg
Изберете страница
Отново на училище: полезни съвети за по-добра концентрация

Автор

МЦ Качествен Живот

МЦ Качествен Живот

Време за четене

Настъпването на есента води след себе си и началото на учебната година за ученици и студенти. Открийте как можете да помогнете на децата си да подобрят концентрацията си в клас и да запомнят по-добре учебния материал, така че да ходят с удоволствие на училище.

Омега 3 за по-добри резултати в училище

Омега 3 мастните киселини определено са едно от най-важните активни вещества, които познаваме. Те играят ключова роля за здравето на тялото от самото начало на развитието му – започвайки от феталния период в утробата и продължавайки през ранното и по-късно детство.

Омега 3 участват в развитието и поддържането на мозъка, зрението и централната нервна система – процес, който продължава при децата до училищна възраст.

Проучване с участието на повече от 800 ученици установява, че тези от тях, които посещават училища, които осигуряват по-здравословна и питейна храна, богата на риба, обикновено постигат по-добри резултати в ученето и запомнянето.

Обикновено днес списъкът с основни храни, които се приготвят и сервират в училищните столове не включват достатъчно големи количества риба, ние вярваме, че добавянето към диетата на вашите деца на допълнително количество Омега 3 е една наистина добра идея.

Омега 3 подобрява силата на паметта и концентрацията

Nordic Pure Omega 3 от Calivita съдържа чисто рибено масло в течна форма, което се отличава с високо DHA съотношение. Благодарение на деликатния си лимонов вкус, то е еднакво подходящо и за малки, и за големи.

Редовната консумация на този изключителен продукт прави ученето по-лесно за децата и спомага за улесняване на умението им за четене и за писане. Сред благоприятните му ефекти са: подобрени умения за памет и на концентрация, като това наблюдение важи с пълна сила и за деца, които показват признаци на синдром на дефицит на вниманието.

Освен това, Омега 3 може да помогне на децата ви да спят по-пълноценно и да се събуждат по-свежи и отпочинали, като същевременно се избегнат поведенчески проблеми и симптоми на депресия.

Течната форма на този висококачествен продукт позволява лесно дозиране и още по-лесен прием. Смесете го с храна или напитка и го давайте на вашите ученици всеки ден.

Психическо равновесие във всяка възраст

Омега 3 е полезно за малките и по-големи ученици. Освен че подпомага бързото мислене и паметта, това висококачествено рибно масло спомага и за поддържането на добра физическа форма, като същевременно с това осигурява психическото равновесие и предпазва от лошо настроение.

Ментална свежест без кофеин

Енергийните напитки стават все по-значима част от ежедневието на ученици и студенти, особено по време на подготовката за изпити. В опит да подобрят концентрацията си и да останат по-концентрирани, докато учат за изпитите, някои ученици и студенти консумират редовно кофеинови или енергийни напитки, които далеч не са препоръчителни за младия организъм. Добрата новина е, че имаме много по-добро решение, което да предложим в тази ситуация!

#boostUp от Calivita помага да възвърнете умствената свежест без кофеин и изкуствени добавки. Способността му да прави това идва от брахми (Bacopa monnieri) – лечебно растение, произхождащо от Индийския субконтинент. Брахми е известно още като стимулант на мозъчната дейност. Освен това билката подобрява паметта и повишава фокуса и вниманието от хилядолетия.  

В този продукт комбинирахме брахми с гинко билоба, магнезий, витамин В5 и фосфатидилсерин за още по-добро действие.

Веган капсулата на #boostUp съдържа само напълно натурални съставки, вдъхновени от силата на лечебните растения, познати и използвани от хилядолетия, допълнително подсилени с избор от витамини и минерали. Нашият продукт не съдържа изкуствени добавки и не води до пристрастяване.

Започнете тази есен с нас и се насочете към по-добри резултати за една наистина успешна учебна или академична година!

Ще откриете всички продукти на Calivita в онлайн магазина.  

Източници:

Docosahexaenoic acid (DHA), a fundamental fatty acid for the brain: New dietary sources – Francisca Echeverría et al., Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids (PLEFA), 124,
1–10.;

How does high DHA fish oil affect health? A systematic review of evidence, Samaneh Ghasemi Fard , Fenglei Wang , Andrew J Sinclair, Glenn Elliott , Giovanni M Turchini , Crit Rev Food Sci Nutr 2019;59(11):1684-1727.;

DHA Effects in Brain Development and Function – Lotte Lauritzen et al., Nutrients. 2016 Jan 4;8(1):6.;

Effects of a standardized Bacopa monnieri extract on cognitive performance, anxiety, and depression in the elderly: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial -Carlo Calabrese et al., J Altern Complement Med. 2008 Jul;14(6):707-13.

Свързани статии

Ползи от куркумата при храносмилателни проблеми

Ползи от куркумата при храносмилателни проблеми

АвторКуркумата е растение от семейството на джинджифила и по произход е от Индия и Югоизточна Азия. Традиционно се използва като подправка и оцветяващ пигмент в различни храни и е също толкова чудесно като естествен консервант. Знаеш ли, че куркумата е това, което...

Витамини и растения, които подобряват партньорските отношения

Витамини и растения, които подобряват партньорските отношения

АвторПодобряването на отношенията в една двойка включва сложна формула от фактори, включително комуникация, взаимно разбиране, емоционална подкрепа и уважение. Въпреки това има някои вещества и храни, които се свързват с общи ползи за здравето и могат косвено да...

Решения при синдром на раздразнените черва

Решения при синдром на раздразнените черва

АвторСиндрома на раздразнените черва е все по-често срещано състояние и в тази статия ще откриеш повече за това какво представлява то, какви са причините и рисковите фактори и не на последно място какво можем да направим. Освен това ще се спрем на различните стратегии...

Предложения в нашия онлайн магазин